• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.03.2021

11:27

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA NASMEJANOG UBICU Osuđen Čaba Der!

Vesti

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA NASMEJANOG UBICU Osuđen Čaba Der!

Podeli vest

Čaba Der osuđen je u Budimpešti na doživotni zatvor zbog dva ubistva izvršena u Budimpešti i Amsterdamu, potvrdio je Tanjugu njegov beogradski advokat Milan Drača.

U pitanju su ubistvo mađarskog biznismena Lasla V. u Budimpešti i u Amsterdamu hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe, napomenuo je Derov advokat.

Prvo ubistvo u Bumpešti on je najpre priznao pa kasnije povukao priznanje, dok je ubistvo u Holandiji priznao.


Der je uhapšen u Pragu 1. marta 2019. godine, a pored Srbije koja ga je tražila zbog ubistva Nebojše Markovića, njegovo izručenje su tražile i Španija i Holandija i Mađarska kojoj je izručen 18. jula te godine.

Der se u Srbiji tereti za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine i sudi mu se u odsustvu jer je nakon hapšenja u Pragu izručen Mađarskoj gde se teretio za ubistvo tamošnjeg biznismena.

U Višem sudu u Beogradu u februaru je počelo suđenje za ubistvo Markovića gde se Der tereti za saizvršilaštvo sa Alenom Ciglerom, koji je na suđenju detaljno izneo odbranu, tvrdeći da ga je Der doveo u zabludu tražeći od njega samo prevoz do Subotice, da bi onda izvršio ubistvo i uvukao da u teško krivično delo.

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj.

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno.

Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je u sred dana upucan u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu.

Šarac je ispitan ranije kao svedok u istrazi, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Lazar Ilić koji je nedavno uhapšen u Budvi, zbog sumnje da je planirao likvidaciju kednog lokalca.

Der i Cigler se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

Postenije bi bilo da je upucen u ustanovu za lecenje zavisnosti (od ubijanja za lovu) na duze. Taj tretman bi bio bolji od obicnog zatvora iz koga ce izaci kad tad.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija