• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.03.2021

08:26

Austrijanac dao oglas da traži partnerku za zabavu u spavaćoj sobi: Javila se Srpkinja Jelena i POČELA JE DRAMA KOJA SE ZAVRŠILA ZATVOROM

Vesti

Austrijanac dao oglas da traži partnerku za zabavu u spavaćoj sobi: Javila se Srpkinja Jelena i POČELA JE DRAMA KOJA SE ZAVRŠILA ZATVOROM

Podeli vest

Srpkinja Jelena G. osuđena je na 21 mesec zatvora pred sudom u Beču jer je, kako je to sud utvrdio, ojadila državljanina Austrije (61) za 250.000 evra!

Kako prenosi austrijski portal Kosmo, Jelena G, koja se bavi prostitucijom, proglašena je krivom za iznudu, tešku prevaru i zloupotrebu platnih kartica, a otkriveno je da je drama austrijskog državljanina počela u oktobru 2019, kada je na internetu postavio oglas u kom je tražio sado-mazo partnerku.

- Na oglas se javila Jelena. Upoznali su se i lepo se složili, a posle nekoliko nedelja, u decembru, otišli su na odmor u Beograd - prenosi Kosmo. Kako navode, oštećeni čovek je u sudnici ispričao da je po dolasku u srpsku prestonicu Jeleni dao svoju kreditnu karticu i PIN kod.

- S obzirom na to da ona govori srpski, bilo je logičnije da ona kupuje i plaća - ispričao je Austrijanac pred sudom i naveo da ga je samo put do Beograda koštao 27.000 evra, ali da za novac nije brinuo, jer je nasledio veliko bogatstvo.

- Kada smo se posle odmora vratili u Beč, Jelena mi je tražila na zajam 7.000 evra, jer je navodno toliko dugovala svom makrou. Ubrzo potom mi je tražila još 21.000 evra, jer je navodno ponovo morala da mu da pare. Posle te druge pozajmice telefonom me je pozvao nepoznati muškarac i zahtevao još 100.000 evra. Ni to mi nije bio problem - navodno je rekao oštećeni.

On je ispričao da mu se upalila lampica kada je Jelena sa njegovog računa na svoj prebacila još 100.000 evra, jer je imala pristup i elektronskom bankarstvu.

Foto: Pixabay

 

- Saznao sam da je od tih para sebi kupila nakit u vrednosti od 30.000 evra, a da je za dug dala samo 1.700 evra. Tek tada sam odlučio da je prijavim policiji - naveo je on.

S druge strane, advokat optužene Srpkinje tvrdio je da se u ovom postupku ne zna ko je zapravo krivac, a ko žrtva.

- Oštećeni se s mojom klijentkinjom dobro proveo! Zato i tražim blagu kaznu - rekao je advokat.

Inače, Jelena G. na sudu je tvrdila da sado-mazo odnosa između nje i oštećenog nikad nije bilo, a iznela je i bizarne detalje o njihovom odnosu.

- Volela sam ga. Bio mi je kao prijateljica, nazivali smo se "sestrama". On je zapravo hteo da u odnosu bude žensko, imao je čak i ženski nadimak. To mi nije smetalo, mi smo se voleli i zabavljali se - šokirala je pred sudom Jelena G.

Uprkos njenoj odbrani, tokom istrage i suđenja je utvrđeno da je Jelena čitavu prevaru smišljeno izvela, i to u dogovoru sa svojim partnerom, koji je takođe izveden pred sud u Beču. Utvrđeno je da je on čak 12 puta zvao oštećenog Austrijanca i tražio mu novac, piše Kurir.

- Taj muškarac je kao prvooptuženi osuđen na tri godine robije - navode austrijski portali i dodaju da će i Jelena i njen momak morati da plate odštetu ojađenom Austrijancu.

Jelena G. je tokom suđenja, kako su opisali austrijski mediji, izgledala smerno, kao "studentkinja ekonomije ili prava". Na optuženičkoj klupi je sedela zakopčana do grla, sa "šanel" torbom i najnovijim "ajfonom". Mediji navode da njen telefon košta 1.350 evra, a tašna 7.500 evra.

- To je kopija "šanela", nije original i platila sam je 150 evra - navodno je u sudnici rekla Jelena G., za koju je njen advokat naveo da je samohrana majka, kao i da boluje od graničnog poremećaja ličnosti i depresije, te da je zato u invalidskoj penziji.

- Prima mesečno 980 evra, pa je zbog nužde nekad morala da radi kao prostitutka - rekao je advokat.

S druge strane, njen partner, koji je odranije poznat policiji, opisan je kao "radnik s pumpe".  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija