• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

13.03.2021

23:00

LUDO! DETEKTOR LAŽI OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU O FUNKCIONERIMA! Tijana Ajfon jedina poštena?!

Vesti

LUDO! DETEKTOR LAŽI OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU O FUNKCIONERIMA! Tijana Ajfon jedina poštena?!

Podeli vest

Od svih saslušanih u SBPOK zbog veza s mafijom Veljka Belivuka samo je Tijana Ajfon pristala na poligraf i nije pala na ispitivanju

Starleta Tijana Maksimović (28), zvana Tijana Ajfon, jedina je "dokazala poštenje" od svih saslušanih u policiji zbog sumnjivih veza s mafijaškom grupom Veljka Belivuka!

Ajfonka je "iz prve" pristala na poligraf za razliku od Slaviše Kokeze, Dijane Hrkalović i Vladimira Vuletića, koji su učinili sve da, na ovaj ili onaj način, izbegnu detektor laži! Kokeza se pravdao da ga je predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović savetovao da ne ide na poligraf (!?!), dok su Hrkalovićeva i Vuletić izbegli detektor izgovarajući se zdravstvenim problemima.

Bez oklevanja

Tijana Ajfon je na saslušanje privedena 2. marta, zajedno sa "koleginicom" Milicom Živanović (30), zvanom Mimi Oro.

- Tijana i Mimi su u više navrata snimljene kako dolaze u "štek bunker" Veljka Belivuka i njegove bande na Partizanovom stadionu. Osim toga, Tijana je u jednom periodu bila verena sa Milovanom Tadićem Miksom, koji je uhapšen zajedno sa Belivukom 4. februara. Miksa je jedan od najbližih Veljinih saradnika i bio mu je šef obezbeđenja. Nakon što su Tijana i Tadić raskinuli, starleta je nastavila da se "druži" sa pripadnicima Belivukove bande, jer joj je imponovalo da bude u društvu "žestokih momaka" - objašnjava naš izvor.

Činjenica je, kaže naš sagovornik, da Tijana Maksimović nije neki bitan faktor u klanu Velje Nevolje, ali je ona iskreno odgovorila na sva pitanja inspektora kad je privedena u SBPOK, i rekla je sve što zna o Belivuku i njegovim saradnicima.

Foto: Srpski Telegraf/Vlada Lukić

- Ajfonka nije ništa krila i kad joj je ponuđeno da ide na poligraf, pristala je bez imalo oklevanja. Na kraju je "prošla" na svim pitanjima... Pošto ona realno i ne zna puno o poslovima Belivukovog klana, postoji mogućnost da ju je on zapravo zloupotrebljavao da mu završi neke poslove, a da ona toga i nije bila svesna. Između ostalog, sumnjalo se da je Tijana "oprala" izvesnu količinu novca za klan tako što je kupovala nekretnine za njih, ali će o njenoj daljoj sudbini u ovom postupku odlučiti tužilaštvo. Ako bude dovoljno dokaza, odgovaraće pred sudom ili će eventualno možda biti i svedok-saradnik - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, inspektori su i sami primetili da je starleta na saslušanju svakako pokazala da je iskrenija i hrabrija od mnogih državnih funkcionera i "moćnika" koji su privođeni zbog saradnje sa klanom Velje Nevolje.

- To nikom u SBPOK nije promaklo. Kokeza je, na primer, na saslušanju bio vidno nervozan i uplašen i nemušto se pravdao da nema nikakve veze sa Belivukovom bandom, iako postoje čvrsti dokazi da su bili u kontaktu, a sumnja se da su zajedno umešani i u milionske švercerske poslove - prenosi naš sagovornik i naglašava da se predsednik FSS više puta pozivao na predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, koji ga je, navodno, savetovao da ne ide na poligraf.

Šestorica policajaca pala na poligrafu

Šestorica policijskih funkcionera saslušana su u SBPOK u okviru istrage prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice. Sva šestorica su najpre negirali da su učestvovali u tome, pa su čak i pristali na poligraf, a onda su svi pali na njemu!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je da je istraga o prisluškivanju predsednika završena.

- Mi smo sve dokaze predali nadležnom tužilaštvu. U tim dokazima obrazložena je i uloga bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović i drugih policijskih funkcionera - rekao je Vulin.

- Što se tiče bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, ona je došla na saslušanje najstrašnije nakljukana lekovima za smirenje i samo je, na sva pitanja, ponavljala "ne znam" i "ne sećam se". Poligrafista u takvom stanju nikako nije mogao da je ispita...

Na drugoj strani, kako je napomenuo naš izvor, bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić delovao je nadmeno i drsko na saslušanju.

- Pokušavao je da impresionira inspektore nekim latinskim izrekama i poznavanjem prava. Bilo je očigledno da je sve vreme skretao temu kako bi izbegao da odgovara na nezgodna pitanja o tome da li je koristio drogu i da li je imao seks sa maloletnim dečacima, jer se time ranije hvalio u prepiskama sa prijateljima. Takođe, izbegao je i da priča o snimku razgovora sa Belivukom, gde su jedan drugom izjavljivali ljubav... Vuletić je najpre pristao na poligraf, a kad je došao u prostoriju za testiranje, iznenada se "setio" da je teško bolestan, da je na jakoj insulinskoj terapiji zbog dijabetesa i da ima visok krvni pritisak, zbog čega nije mogao da bude testiran - kazao je naš sagovornik.

Rat klanova

Policija je, podsetimo, u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe "Principi", zatim Veljinu desnu ruku Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Belivuk i njegova banda terete se za više ubistava, iznude, reketiranje i preprodaju droge.

Bezbednosne službe smatraju Belivuka za glavnog čoveka zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana" u Srbiji. Ovaj klan poznat je po surovim ubistvima i rasturanju velikih količina droge. Sumnja se i da je Belivuk lično učestvovao u više mafijaških likvidacija pripadnika konkurentskog "škaljarskog klana".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 3 godine

e zato lepo dva put godisnje policija na poligraf svi do jednoga nema izuzetaka i ministri

hajduk Veljko

pre 3 godine

Pa da, postena i "nevina" ko goblen....

Zajko Kukurajko

pre 3 godine

namazana i svim vodama oprana, takvi ne padaju na poligrafu...

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Tijana Ajfon jedina poštena?! Da, da,..., u lakat...

Boystar

pre 3 godine

Oduvek sam govorio da su p********** najpoštenije...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija