• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

13.03.2021

10:12

Za ubistvo starca kod Zrenjanina osuđen na 9 godina zatvora

Vesti

Za ubistvo starca kod Zrenjanina osuđen na 9 godina zatvora

Podeli vest

Viši sud u Zrenjaninu, u ponovljenom sudskom procesu, nakon što je Apelacioni sud u Novom Sadu, ukinuo prvostepenu presudu, osudio je Jozu Kalapiša (31) zbog ubistva Janoša Kasaša (86) opet na devet godina zatvora.

Ubistvo se dogodilo 15. jula 2019. godine, u večernjim satima u selu Belo Blato kod Zrenjanina, u kući nesrećnog starca, a prethodno ubica i njegova žrtva, popili su veću količinu rakije i obojca bili pod uticajem alkohola.
Kako je na ponovljenom suđenju utvrđeno, Jozo Kalapiš je zločin počinio sa smanjenom mogućnošću da shvati značaj tragičnog čina i upravlja svojim postupcima, posle žestoke rasprave sa starcem, koji je u kući živeo sam. 


Nakon svađe, Kalapiš je nasrnuo na svoju žrtvu, davio ga rukama i udarao pesnicama po glavi, a od siline udaraca Kasaš je pao i udario o ivicu kreveta i zadobio teške povrede, od kojih je izdahnuo.


Bez obzira što neki meštani Belog Blata, nezvanično tvrde da Kalapiš nije počinio zločin i da mu je ubistvo podmetnuto, obzirom da je vrlo često pod dejstvom alkohola, on je sudski procesuiran i nakon odluke  Apelacionog suda u Novom Sadu, u ponovljenom postupku u Višem sudu u Zrenjaninu, osuđen na istu zatvorsku kaznu.

U prvostepenom postupku pred Višim sudom u Zrenjaninu, Jozo Kalapiš je osuđen na kaznu zatvora od devet godina, koja mu je u ponovljenom postupku, potvrđena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija