• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2021

14:40

BEZ MILOSTI ZA SILEDŽIJE SA SPLAVA "SAUND" Apelacioni sud povećao kazne okrivljenima koji su DO SMRTI TUKLI FEDORA FRIMERMANA

Vesti

BEZ MILOSTI ZA SILEDŽIJE SA SPLAVA "SAUND" Apelacioni sud povećao kazne okrivljenima koji su DO SMRTI TUKLI FEDORA FRIMERMANA

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom je povećao kazne zatvora četvorici bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", jer su na smrt prebiili Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava i naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Ovom odlukom u koju je Tanjug imao uvid, preinačena je druga prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu samo u pogledu odluke o visini kazne, jer Apelacioni sud smatra da je dat prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima za optužene.

Prvooptuženom Denisu Pavlovu kazna je povećana za dve godine - sa 10 i po na 12 i po godina zatvora, a osuđen je za dva krivična dela teške telesne povrede u saizvršilaštvu i jedno lake telesne povrede.

Dušanu Davidoviću je sa 9 godina i 2 meseca zatvora kazna povećana na 10 i po godina zbog saizvršilaštva u dva krivična dela teške telesne povrede, a Njegomiru Uroševiću sa 8 godina i 4 meseca zatvora na 9 i po godina zbog jednog krivičnog dela teške telesne povrede u saizvršilaštvu i jednog krivičnog dela lake telesne povrede.

Dejanu Mihailoviću koji je bio osuđen na 2 godine i 3 meseca zatvora kazna je povećana na 3 i po godine zbog krivičnog dela teške telesne povrede u saizvršilaštvu i jednog krivičnog dela lake telesne povrede.

Foto: facebook

Ubijeni Fedor Frimerman

Ova odluka je doneta nakon što im je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda, koji je 2017. godine ukinuo prvu prostepenu presudu.

Do smrti ga tukli po glavi i telu

Pavlov, Urošević i Davidović su proglašeni krivim što su 25. jula 2013. godine, ispred splava „Saund“, kao radnici obezbeđenja fizički nasrnuli i rukama i nogama tukli do smrti Frimermana.

Tukli su ga po glavi i telu, "pa kada je oštećeni od udaraca pao, nastavili su da ga šutiraju, udaraju po glavi i telu i da ga gaze po grudima, nanoseći oštećenom tešku telesnu povredu opasnu po život, od kojih je preminuo na licu mesta".

Takođe, sva četvorica su osuđena jer su nakon izlaska sa splava, oštećenog M.M, a Pavlov, Urošević i Mihailović i oštećenog N.G. fizički napali, udarali ih rukama i nogama usled čega je M.M. zadobio tešku telesnu povredu, a N.G. laku telesnu povredu.

Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila se krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila je odštetu.

Presudom je međutim radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija