• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer

22.03.2021

13:44

EVO KOLIKO GODINA ZATVORA PRETI LEKI! Ovo je predviđena kazna ako se dokaže da je SILOVAO KOLEGINICU!

Vesti

EVO KOLIKO GODINA ZATVORA PRETI LEKI! Ovo je predviđena kazna ako se dokaže da je SILOVAO KOLEGINICU!

Podeli vest

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a maksimalne predviđene kazne su 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica Danijela Štajnfeld je na saslušanju u policiji, u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca, optužila B.L. da ju je silovao pre nekoliko godina, a mediji tvrde da je u pitanju poznati glumac i opozicioni političar Branislav Lečić.

"U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Kao učinioca je navela B.L.", rekla je portparol tužilaštva Ivana Rakočević, navodeći da su dalje provere u toku i da se radi na prikupljanju dokaza.

B.L. bi takođe trebalo da bude pozvan na saslušanje, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv njega u vezi sa ovim slučajem.

Maksimalna kazna za ovo delo iznosi 15 godina zatvora!

Podsetimo, glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije", pre četiri i po godine, nakon čega se odselila u Ameriku. (više o tome ČITAJTE OVDE)

U trejleru svog dokumentarnog filma "Zaceli me", koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Sarajevu, održanom onlajn, na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu.
 

Foto: tanjug/printscreen You Tube

Branislav Lečić i Danijela Štajnfeld

"Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji", govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: "O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla"?

Posle toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja, ali to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 3 godine

A gde su u medjuvremenu bile sve ove "amnesticne", "silovane", "polno uznemiravane" i sta jos ne (mozda i izgladnjivane, zatocene, itd) "zrtve"?! Pa ljudi, ko veruje u ove gluposti? Ovo je poplava gluposti, odjednom su se sve setile da su silovane i polno uznemiravane, nakon toliko godina. Sada im je doslo iz d.peta u glavu? Ovo zaista poprima masovni trend, treba dobro ispitati svaku optuzbu jer sve ovo lici na dobar nacin da neko iz anonimnosti dodje na naslovnice i u zizu interesovanja. Meni ovo nije normalno a eventualni "dokazi" ostali su u dalekoj proslosti. Ovo je zlostavljanje sto se radi tim ljudima. I cime ce dokazati? Rekla-kazala i sto ih je vise, to bolje? Pa to nema veze sa istinom i pravdom.

Goca

pre 3 godine

Pakuje čoveku, sramota, šta god da je rekla, ali ovo nema šanse

BIBI

pre 3 godine

Manite se poligrafa i sličnih gluposti. Svakom ko je čuo šta joj je rekao u telefonskom razgovoru je jasno da ju je fizički i mentalno zlostavljao. Srpski. SILOVAO. A tek rečenica * Jel ti znaš ko sam ja ? Od takvih mi se povraća. Fuj, fuj i 10000 puta fuj. Naravno ne suditi pre sudjenja, ali je sramotno i neljudski napadati žrtvu.

jovo

pre 3 godine

Ako je pošten i nema veze sa optužbama lepo predloži poligraf.

degman

pre 3 godine

Koliko je licemerna Srbija? Gde je sad momentalno hapšenje, osuda kolega, pljuvanje preko"nezavisnih medija" kao u slučaju Aleksić?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija