• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.03.2021

14:20

SPECIJALCI IH U ZORU IZVUKLI IZ KREVETA I STAVILI LISICE Pala ogranizovana krimi grupa, evo kako su UZIMALI PARE /VIDEO/

Vesti

SPECIJALCI IH U ZORU IZVUKLI IZ KREVETA I STAVILI LISICE Pala ogranizovana krimi grupa, evo kako su UZIMALI PARE /VIDEO/

Podeli vest

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas je uhapšeno pet osumnjičenih za krijučarenje migranata čamcima, preko Drine u Bosnu i Hercegovinu.

Istovremeno, u sklopu paralelne istrage koju sprovodi Tužilaštvo BiH, danas su uhapšena i četiri bosanska državljanina, koja su deo ove međunarodne krimanalne grupe, navodi se u saopštenju tužilaštva. Oni se sumnjčie da su prihvatali migrante na drugoj obali Drine i dalje ih prevozili u neku od zemalja EU.

Sumnja se da su oni kao članovi organizovane kriminalne grupe od 5. septembra prošle do 12. marta ove godine, organizovali za 80 migranata nedozvoljen tranzit i nedozvoljeni boravak u Republici Srbiji radi nedozvonjenog prelaza državne granice sa BIH čamcem preko reke Drine, precizira se u saopštenju tužilaštva.

U pitanju su jedan državljanin Turske, jedan državljanin Avganistana, dva državljanina Iraka i 76 NN lica neutvrđenog državljanstva. Ovu organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.P, koji je sačinio njen plan delovanja za ilegalno prebacivanje iregularnih migranata preko državne granice za 100 evra po osobi.

Okrivljeni se terete da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Svima je određeno je policijsko zadržavanje i ona su uz krivičnu prijavu sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija