• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

01.04.2021

23:00

BOG ZNA DA NISAM UBIO JELENU! Zoran Marjanović pet godina posle zločina u Borči!

Vesti

BOG ZNA DA NISAM UBIO JELENU! Zoran Marjanović pet godina posle zločina u Borči!

Podeli vest

Slava Bogu, dolazi vreme gde se pokazuje sila istine. Koliko god se neki trudili da mi nameste odgovornost za to zverstvo nad mojom Jelenom, neće im uspeti, poručuje Zoran

Bog zna da nisam ubio moju Jelenu pre pet godina. Slava Bogu, dolazi vreme gde se pokazuje sila istine. Koliko god se neki trudili da mi nameste odgovornost za to zverstvo nad mojom Jecom, neće im uspeti, poručuje Zoran Marjanović (41), koji je optužen da je ubio suprugu 2. aprila 2016. kod nasipa u Borči. Suđenje za ubistvo Jelene Marjanović uveliko je u toku, ali mnogi detalji su i dalje obavijeni velom misterije.

Vreme pravednih

Zoran ističe da u proteklih pet godina živi u iščekivanju da se "rasvetle sve lažne konstrukcije oko Jeleninog ubistva, koje je fabrikovala određena skupina ljudi".

- Koliko god se neki trudili da mi nameste odgovornost za to zverstvo, neće uspeti jer je svaka podlost i svako zlo kratkog daha... Nevezano za moj slučaj, citiraću Svetog vladiku Nikolaja: "Pred nama je vreme ognja, a vreme će pokazati ko je od slame, a ko od gvožđa". Po mom mišljenju, svaki pravednik je sačinjen od gvožđa, a zlikovci, ološi, korumpirana banda, oni koji zloupotrebljavaju svoje položaje, besavesnici i bezbožni sačinjeni su od slame - kaže Marjanović i dodaje:

- Koliko možemo da vidimo u poslednje vreme ovih velikih promena, neko je ipak povukao veoma hrabre poteze da stane na kraj takvima. Prvi put posle tolikog niza godina radi se na formiranju jednog zdravog, ispravnog sistema, u kome neće moći da deluju iz senke kojekakvi kriminalci, korumpirani lopovi i bagra, a da ispaštaju savesni i pošteni ljudi u ovom narodu.

Advokat ubeđen u oslobađajuću presudu

Advokat Aleksandar Zarić, jedan od četvorice Marjanovićevih branilaca, smatra da je oslobađajuća presuda u ovom slučaju jedina moguća i da druga opcija ne postoji:

- Na pola smo dokaznog postupka, a za to vreme tužilaštvo ničim nije uspelo da opravda optužnicu. Jedan od navodnih ključnih dokaza, koji se tiče tvrdnje veštaka da je Marjanović u vreme ubistva namerno isključio svoj mobilni telefon, oboren je ovih dana dopisom "Telekoma", gde se ukazuje da Zoran nije isključivao telefon. Sledi potom veštačenje tragova blata sa njegovih pantalona koje se, navodno, poklapa sa onim iz kanala u kojem je nađen Jelenin leš. Ali, dokazaćemo i da to ni na koji način ne dokazuje njegovu krivicu.

Marjanović ističe da mu je Jelenin lik stalno u mislima i da nema dana kada se ne pita ko ju je ubio i zašto:

- Vreme koje je prošlo ništa mi nije olakšalo. Čak i u momentima sreće, dok posmatram odrastanje, igru i radost naše ćerke Jane, velika bol u duši je prisutna. Sve na svetu bih uradio da je ona sada tu. Ne mogu da se pomirim sa tim da je jedno tako divno stvorenje postalo žrtva nekog sadiste i ženomrsca...

Iako je više puta isticao da je iskreni vernik, Zoran je svojevremeno izjavio za naš list da nije siguran da li bi uspeo da se suzdrži od poriva za osvetom kada bi saznao ko je Jelenin krvnik.

- Zaista ne znam da li bih bio dovoljno jak hrišćanin da nadležnim organima prepustim sudbinu tog zlikovca koji je celoj mojoj porodici upropastio život. I sam sam preživeo natčovečanske muke. Privođenja, maltretiranja, i fizička i psihička, nasilne pokušaje iznuđivanja priznanja za zločin koji nisam počinio, 11 meseci pritvora i na kraju nepravedno suđenje - kazao je Marjanović.

Oprostio neprijateljima

Zoran je ipak ubeđen da je na kraju istina ta koja mora pobediti i doneti mir svima. Čak i onima koji su ga lažno optužili:

- Biće kako Bog zapoveda, istina i pravda polako stižu. Svako od nas je izgubio neku voljenu osobu i svakoga dana mnoge porodice na ovaj ili onaj način ostanu bez nekog od svojih članova. I svakom je svoja muka najteža. Želim sebi i svojoj porodici da živi dočekamo dan kad ćemo saznati šta se desilo, ali i onima koji su se ogrešili o nas želim da u sreći i zdravlju shvate koliko su pogrešili...

Podsetimo, pevačica "Granda" nestala je kod nasipa u Borči 2. aprila 2016, a njeno telo nađeno je narednog dana u obližnjem kanalu, posle opsežne pretrage terena u koju su bili uključeni i psi tragači. Do danas se ne zna kojim oruđem je Jelena nasmrt pretučena. Motiv je takođe ostao nerasvetljen, a kontradiktorne su i brojne druge okolnosti zbog kojih je ovaj slučaj dobio epitet jednog od najmisterioznijih u istoriji srpskog pravosuđa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ceca

pre 3 godine

Uvijek je bilo i biće da Muž ubije Ženu.Dokle više s ovom lakrdijom.Na par metara od njega nestala u travi.Pa ko će to da povjeruje i da se ne može dozvati ili vrisak čuti.Ko vjeruje u Bajke .I samo što ju je pokopao jedva dočekao Rijaliti da se promovise.I što je najgore da se šeta na Slobodi sve ove godine.Da je Titovo vrijeme propjevao bih davno uz Palicu.No danas je sve koruptivno zato i jeste takvo kakvo je.Cijela Familija u Cuzu tek je onda Pravda zadovoljena.Cujes nijedno neće na Poligraf.Tu nema pitati oćeš ili nećeš nego sjedi

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija