• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2021

16:54

SEĆATE LI SE STRAVIČNE NESREĆE U ZEMUNU U KOJOJ JE POGINUO VOZAČ AUTOBUSA? Krivcu za taj događaj Apelacioni sud povećao kaznu!

Vesti

SEĆATE LI SE STRAVIČNE NESREĆE U ZEMUNU U KOJOJ JE POGINUO VOZAČ AUTOBUSA? Krivcu za taj događaj Apelacioni sud povećao kaznu!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za šest meseci kaznu i pravosnažno osudio na tri godine i osam meseci zatvora Adama Rakočevića (23) zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Zemunu u februaru prošle godine u kojoj poginuo vozač autobusa GSP Bojan Perać (31), kao i zbog nedozvoljenog držanja 2,27 grama marihuane

Ovom odlukom Rakočeviću je preinačena kazna od tri godine i dva meseca zatvora na koju je osuđen u novembru, a potvrđene su mu mere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije od 5 godina i oduzimanja 2,27 grama marihuane.

Ošteceni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu, navodi se u odluci Apelacionog suda.

U kaznu je Rakočeviću uračunata ranije izrečena kazna kućnog zatvora na koju je bio osuđen zbog nedozvoljenog držanja pištolja, a koju je prekršio kada je izašao napolje u noći u kojoj je izazvao saobraćajku sa smrtnim ishodom i u kojoj je povređeno još dvoje ljudi.

U udesu je pored Peraća teško povređena putnica iz drugog autobusa Merima Vučević, dok je vozač drugog autobusa Dragomir Živković zadobio lakše povrede.

Nesreća se dogodila u Zemunu 12. februara 2020. godine oko 4 časa posle ponoćii, a Rakočević je tada imao privremenu vozačku dozvolu i nije smeo da vozi između 23.00 i šest casova. Pritom je u vreme izvršenja ovog krivičnog dela izdržavao kaznu kućnog zatvora, koju je prekršio kada je izašao napolje i vozilom izazvao saobraćajku.

Foto: Goran Vesić/Facebook

Noć jezive nesreće u kojoj je vozač autobusa izgubio život



U obrazloženju odluke, kojom je Rakočeviću povećana kazna, Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno cenio kao olakšavajuće okolnosti Rakočevićevo priznanje krivičnih dela, kao i da je u to vreme imao 21 i po godinu, te njegovo žaljenje i kajanje koje je izrazio zbog posledica koje je izazvao drugima.

Kao otežavajuću okolnost sud je imao u vidu da je bio i ranije prekršajno kažnjavan, da je prouzrokovao ne samo smrt vozača već i teške telesne i lake telesne povrede još dva učesnika u saobraćaju, kao i da je tada prekršio više od jednog saobraćajnog propisa.

- Međutim, prema stavu Apelacionog suda, osnovano je žalbom Višeg javnog tužioca u Beogradu ukazano da je prvostepeni sud utvrđenim olakšavajućim okolnostima dao preveliki značaj, a da, s druge strane, nije dao adekvatan značaj otežavajućim okolnostima i da je propustio da kao otežavajuću okolnost ceni činjenicu da je okrivljeni kritičnom prilikom prekršio izdržavanje kazne u kućnim uslovima - navodi se u odluci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Arpad

pre 3 godine

treba i te sudije poubijati zajedno sa ubicom .. pa ovo je skandal .. jebo vas pravosudni sistem .. smrdite sa svih strana .. stoko kriminalna

Zmaj

pre 3 godine

Treba ukinuti pravosudni sistem.Sami cemo se obracunavati,kao na divljem zapadu.Verovovatno bi postigli veci stepen pravednosti.

Cole5

pre 3 godine

ovo je vetar u ledja narko dilerima da sta god urade dobice blage kazne koje ce zbog dobrog vladanja biti prepolovljene

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija