• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

09.04.2021

13:48

UHAPŠEN NIŠKI „SPAJDERMEN“! Penjući se uz oluke i gromobrane krao zlatan nakit, KADA SE NAJMANJE NADAO LIŠEN JE SLOBODE

Vesti

UHAPŠEN NIŠKI „SPAJDERMEN“! Penjući se uz oluke i gromobrane krao zlatan nakit, KADA SE NAJMANJE NADAO LIŠEN JE SLOBODE

Podeli vest

Intenzivnim operativnim radom niška Kriminalistička policija rasvetlila je 19 teških krađa i pet pokušaja istovrsnog krivičnog dela i uhapsila serijskog lopova N.R. (35) iz Niške Banje

- Sumnja se da je on od početka februara do 6. aprila ove godine penjući se uz oluke u gromobrane, dolazio do balkonskih vrata koja  je obijao podesnim alatom, a zatim nakon premetačine krao zlatni nakit, satove i novac čime je vlasnicima stanova pričinio štetu koja se procenjuje na oko 2.800.000 dinara. Takođe, provalio je u pet stanova iz kojih ništa nije uzeo – navela je policija.

Kako saznajemo, policija ga je uhapsila neposredno nakon što je izvesnu količinu plena prodao u jednoj zalagonici.

- Niški kriminalistički inspektori su temeljno radili na ovom slučaju jer su shvatili da se radi o opasnom kradljivcu koji se neće zaustaviti dok ne bude uhapšen. N.R. je lišen slobode kada se najmanje nadao, u centru grada, tokom šetnje sa svojom devojkom. Kod njegove cure pronađeno je 5.450 evra i 21.000 dinara za šta se sumnja da je stečeno prodajom ukradenih predmeta.

Takođe, ona je na sebi imala ukradeni zlatni lančić i prsten, a u njenom stanu pronađena i jedna zlatna ogrlica, dva ručna sata  kao i rukavice i alat koji je kradljivac koristio prilikom svojih lopovskih pohoda.

Kod osumnjičenog je takođe pronađen zlatan lančić i dva telefona. Takođe, policija je pronašla  i skuter koji je koristio za izvršenje krivičnih dela, štrafciger i rukavice, kao i kovani novac iz srednjeg veka koji je takođe ukraden – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Prodao zlata u vrednosti većoj od pola miliona 

Proverom zlatarskih radnji i zalagaonica, policija je pronašla i potvrde o predaji zlata vrednog 583.000 dinara, koje takođe potiče iz krađa.

N.R. je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela koji je iz zatvora izašao u oktobru prošle godine. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija