• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

11.04.2021

23:25

NIŠKI "SPAJDERMEN" UKRAO 2,8 MILIONA! Penjao se preko oluka i gromobrana do stanova na višim spratovima! IPAK, NIJE UMAKAO NAŠOJ POLICIJI!

Vesti

NIŠKI "SPAJDERMEN" UKRAO 2,8 MILIONA! Penjao se preko oluka i gromobrana do stanova na višim spratovima! IPAK, NIJE UMAKAO NAŠOJ POLICIJI!

Podeli vest

Nenad R. (35) se penjao preko oluka i gromobrana do stanova na višim spratovima. Obijao je balkonska vrata i iz stanova iznosio pare, nakit, satove... Opljačkao je najmanje 19 stanova

Nenad R. (35) iz Niške Banje uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao najmanje 19 stanova u Nišu u poslednja dva i po meseca, pri čemu je odneo plen vredan oko 2,8 miliona dinara! Prevejani lopov se penjao preko oluka i gromobrana do stanova na višim spratovima, zbog čega su ga policajci prozvali "spajdermen". Kad bi se domogao balkona, obio bi balkonska vrata i iz stana odnosio pare, nakit, satove...
Najvrednije komade nakita poklanjao je svojoj devojci!

Devojka puna para

Izvor iz istrage kaže da je Nenad započeo seriju pljački u februaru, a uhapšen je 6. aprila.

- Tereti se za 19 teških krađa, u kojima je ojadio vlasnike stanova za 2,8 miliona dinara. Takođe, tereti se i za pet pokušaja pljački, a to se odnosi na provale u stanove u kojima nije našao ništa vredno - kazao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Nenad je plen prodavao po zalagaonicama i zlatarama, ali policija ga je uhapsila neposredno nakon što je unovčio deo ukradenih stvari.

Slični slučajevi

* Mile Đ. (30) uhapšen je početkom marta prošle godine u italijanskom gradu Milanu zajedno sa još jednim maloletnim Srbinom i Rumunom Marijanom C. (21) zbog sumnje da su opljačkali stan poznatog italijanskog trgovca dijamantima. Oni su tada iz sefa ukrali drago kamenje i skupoceni sat "roleks", ukupne vrednosti oko 600.000 evra. Utvrđeno je da se Mile Đ., koga su italijanski mediji prozvali "spajdermen", popeo preko oluka na drugi sprat luksuzne zgrade, pa je razbio prozor i ukrao dragocenosti.

* Beograđanin (33), kog su mediji u BiH prozvali "spajdermen", uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je od 22. jula do 2. avgusta 2018. pljačkao škole, kao i poslovne i druge objekte u tom gradu. On je preko krovova okolnih zgrada dolazio do balkona, gde je pomoću alata provaljivao i uzimao novac, razne vredne stvari i nakit. Plen se procenjuje na oko 47.000 evra.

- Niški kriminalistički inspektori su temeljno radili na ovom slučaju jer su shvatili da je reč o opasnom kradljivcu koji se neće zaustaviti dok ne bude uhapšen. Uhapšen je kada se najmanje nadao, u centru grada, dok se šetao sa svojom devojkom - priča naš izvor, i dodaje da je kod Nenadove devojke pronađeno 5.450 evra i 21.000 dinara, za koje se sumnja da su stečeni prodajom ukradenih predmeta:

- Prilikom hapšenja, ona je na sebi imala ukradeni zlatni lančić i prsten, a u njenom stanu pronađeni su još jedna zlatna ogrlica, dva ručna sata, kao i rukavice i alat koji je Nenad koristio prilikom svojih lopovskih pohoda. Kod osumnjičenog su takođe pronađeni zlatan lančić i dva telefona. Policija je pronašla i skuter koji je Nenad koristio prilikom pljački, kao i šrafciger i rukavice, ali i kovani novac iz srednjeg veka, koji je ukraden iz jednog stana.

Proverom zlatarskih radnji i zalagaonica, policija je pronašla i potvrde o predaji zlata vrednog ukupno 583.000 dinara, koje takođe potiče iz krađa.

Višestruki povratnik

Nenad je, inače, višestruki povratnik u krađama i više puta je hapšen i osuđivan zbog tih krivičnih dela. Iz zatvora je izašao u oktobru prošle godine.

Nakon što je ponovo uhapšen 6. aprila, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i priveden je nadležnom tužilaštvu radi saslušanja. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija