• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

16.04.2021

18:53

DVOSTRUKI UBICA IZ MOLA SAHRANJEN UZ TRUBAČE! Surovi zločin Baneta Jovanovića Safeta ostao nerazjašnjen, ON JE TAJNU U GROB ODNEO

Vesti

DVOSTRUKI UBICA IZ MOLA SAHRANJEN UZ TRUBAČE! Surovi zločin Baneta Jovanovića Safeta ostao nerazjašnjen, ON JE TAJNU U GROB ODNEO

Podeli vest

Bane Jovanović (54), zvani Safet, koji je 20. marta 2016. u Bečeju hicem u glavu usmrtio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29), a zatim u Molu ubio svog poznanika Matiju Petrovića (28), sahranjen je uz trubače i prisustvo oko 40 ljudi!

Na jednom od dva Pravoslavna groblja u Molu, stoji krst sa imenom Bane Safet Jovanović,
osušeni venci i cveće na grobu. Jovanović je preminuo pre mesec dana, a sahranila ga je

porodica, rođaci i prijatelji, dok je opelo održao sveštnik.

- Uskoro će mu davati pomen od 40 dana. Došlo je puno sveta da ga isprati, bilo je između 30

i 40 ljudi na sahrani. Za njegov poslednji ispraćaj angažovani su i trubači-kaže jedan
meštanin.

Iako je prošlo pet godina od kada je njihov sugrađanin u krvavom pohodu ubio dvoje i ranio četvoro ljudi, od kojih je jedno dete, meštani Mola imaju sveže sećanje na događaj koji je duboko uzdrmao ovo mirno mesto na severu Banata.

- Safeta više nema, stigla ga je Božja kazna, šta je zaslužio, to je i dobio-kaže Živko Miljević (70), komšija Jovanovićeve druge žrtve, koji živi u kući preko puta nekadašnjeg zločina

- Nikada neću zaboraviti to veče kada je ubio mog komšiju. Bilo je oko 19.30 časova, ušao sam u sobu da spustim roletne.Pogledao sam kroz prozor i nešto me je preseklo.Video sam policijska kola sa uključenom rotacijom i Hitnu pomoć. Odmah sam izašao na ulicu da pitam nekog od suseda šta se dogodilo. Tada sam saznao da je ubio Bobana, tako smo zvali Matiju Petrovića. Okupilo se puno ljudi, bilo je zaista zastrašujuće-seća se Živko.

Foto: V.N.

 

I za žitelja Slavka Matića (81) nesrećni dan ostao je duboko urezan u pamćenju.

- Čuo sam da je umro. Ako ima neke pravde, verovatno je zadovoljena. Sve nas je zaprepastilo kada je Safet počinio ubistvo. Šokirani smo i dan-danas, Mol je uvek bio mirno mesto. Safet se bavio trgovinom automobila, svačim, njegova porodica uvek je važila za imućnu. Naizgled nije bio problematičan, voleo je da se druži, imao je puno prijatelja-kaže Matić.

Foto: V.N.

 

Jovanović je umro u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde je boravio do smrti, nakon operacije malignog tumora mozga na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, kada mu je dijagnostikovan i rak na plućima. Zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, u Višem sudu u Subotici nije doneta presuda.

Zločin koji se ne zaboravlja

Jovanović je optužen da je 20. marta 2016. u Bečeju iz pištolja pucao u glavu bivšoj nevenčanoj supruzi Jeleni Stojkov (29), koja je nakon pet dana preminula u Novom Sadu, a potom ranio njenog stanodavca Imra Jožu (70).

Foto: V.N.

 

 

Mahnito krvoproliće nastavio je u Molu gde je sa tri hica ubio poznanika Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31) koja je u tom trenutku u rukama držala četvoromesečnu bebu. Tada je u obe butine ranio i Matijinog sina P.P. (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Zločin je gledala i Matijina ćerka, tada devetogodišnja K.P. Nakon počinjenih krivičnih dela, Jovanović je pobegao u Mađarsku, a zatim u Nemačku gde je uhapšen 66 dana nakon ubistava. U Srbiju je izručen novembra 2016. godine.

Foto: V.N.

 
Porodica ubijenog Matije Petrovića prodala kuću

U ulici Branka Radičevića odavno niko ne živi od članova porodice Safetove žrtve Matije Petrovića.

- Kuća je prodata, svi su se odselili. Otišli su Matijin brat i žena, a sin i ćerka žive u Bečeju.
Došle su nove komšije - kaže Živko Miljević.

DOLIJAO SVIREPI UBICA IZ MOLA! Bane Jovanović Safet uhapšen u Nemačkoj!



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija