• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

23.04.2021

21:40

Majka brutalno ubijenog Aleksandra, bliskog prijatelja navijača Crvene zvezde, o misterioznoj smrti sina: Neko je pokušao da odjavi njegov automobil!

Vesti

Majka brutalno ubijenog Aleksandra, bliskog prijatelja navijača Crvene zvezde, o misterioznoj smrti sina: Neko je pokušao da odjavi njegov automobil!

Podeli vest

Aleksandar Halabrin (26) iz sela Janošik, koji je otet, ubijen i zakopan kod Sopota, bio je u bliskim prijateljskim odnosima sa Lazarom Vukićevićem (31), navijačem Crvene zvezde, koji je misteriozno nestao na Banovom brdu u Beogradu

Auto za kojim se traga, a koji se vodi na Aleksandra Halabrina, momka koji je brutalno ubijen prošle godine i zakopan kod sela Parcane u okolini Sopota, neko je prošlog meseca pokušao da odjavi, kaže njegova majka.

- Otišla sam u policiju da pitam šta se dešava, da li ima nekih novih informacija o slučaju, a oni mi kažu da je neko preko agencije pokušao da odjavi njegov auto. Umesto u SUP taj neko je otišao u agenciju i tražio da se preko njih to završi. Pošto se za autom traga iz agencije je javljeno policiji - započinje priču Mara Halabrin, majka ubijenog mladića.

Kako kaže, objasnili su joj da nisu uspeli da saznaju ko je došao da odjavi automobil, jer je osoba falsifikovala potpis, a prostorije agencije nisu pod video-nadzorom.

- Kažem meni je to nemoguće. Dobro, falsifikovan je potpis, a zar išta može da se uradi, a da se ne traži lična karta?! Pitam da li su kamere snimile, kažu "nema tamo kamera". O kojoj se agenciji radi, gde se nalazi - ne znam, to ne mogu da mi kažu - priča nesrećna žena.

Aleksandar je nestao 20. marta 2020. godine na Banjici u Beogradu, a skoro dva meseca kasnije, 16. maja, psi jednog meštanina Parcana, kod Sopota, pronašli su plitku jamu i njoj telo nesrećnog mladića sa prostrelnom rupom na glavi.

Od tada do danas brojne spekulacije i nagađanja pratila su ovo ubistvo, ali konkretnih odgovora još nema.

- Rekli su mi da treba da pretresaju neke stanove na Banjici, pošto je on nestao tamo, to spominju već mesec i po, dva, ali se još ništa ne dešava. Nisu mi rekli ni čiji su to stanovi - nastavlja majka.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Halabrin

Slučaj ubijenog Halabrina ponovo se aktuelizovao hapšenjem Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegove grupe. Modus operandi Belivukove grupe, kada je reč o ubistvima, bio je da žrtvu namame na sastanak sa njoj poznatom osobom, a zatim bi je stavljali u automobil i odvozili u neku od vikendica na obodu grada, kojih je policija pronašla nekoliko. Jedna od njih nalazi se u neposrednoj blizini mesta na kom je pronađeno Halabrinovo telo...

- To kako je on nestao liči na ostale njihove otmice. Moj sin je nestao isto kao i ta druga deca, ti ljudi, otišao je da se nađe sa V. K. i od tad ga nije bilo. Ne smem ni da pomislim da su ga tako mučili - navodi Mara i dodaje da ona od sina nikad nije čula da pominje Belivuka, da nije znala da ima bilo kakve veze sa njim, ali da, baš zbog načina nestanka i ubistva, ne isključuje mogućnost povezanosti.

- Iz policije mi se niko nije javljao povodom Belivukovog hapšenja. Kad sam otišla da pitam, kažu njima ništa nisu javili iz SBPOK-a ili gde se već vodi taj slučaj - priča neutešna žena.

Foto: ATA Images

Kaže da nije izgubila veru da će saznati ko je kriv za smrt njenog sina, ali da je nade sve manje kako vreme prolazi.

- Znate, prošlo je dosta vremena, a slučaj, čini mi se, tapka u mestu. Kad god pitam, kažu rade na slučaju. Ja sam ih pitala što ne pozovu opet V. K. jer se zna da je Aleksandar poslednji put viđen sa njim, a u policiji ništa nije hteo da kaže. Na to mi kažu ne mogu da ga pozovu, pa ko može ako ne može policija da pozove građanina da ga ispita... Ne znam više šta da mislim, stvarno - zaključuje ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bager

pre 2 godine

Ocigledno je da jos ima krtica u MUP-u i policiji, koji stite i rade za kriminalne grupe,neko od sefova krije mnogo sto sta i skrece,ometa istrage,,preispitati i biveseg ministra. Obavezno uvesti pravilo pismenog naloga i naredjenja sa potpisom naredbodvca ,,dosta je muckanja sa izgovorima ," naredjenje odogo " zelimo jasni ime ko sta naredjuje i donosi odluke

JOŠ JEDNA SMRT KOJA SE POVEZUJE SA VELJOM NEVOLJOM Psi kod Sopota u plitkoj rupu OTKRILI TELO, A SKORO GODINU DANA KASNIJE, MISTERIJA JOŠ NIJE REŠENA
Hronika

JOŠ JEDNA SMRT KOJA SE POVEZUJE SA VELJOM NEVOLJOM Psi kod Sopota u plitkoj rupu OTKRILI TELO, A SKORO GODINU DANA KASNIJE, MISTERIJA JOŠ NIJE REŠENA

Uskoro će godinu dana otkako je moj sin nađen mrtav, zakopan u okolini Sopota, a nije pronađen nijedan trag i niko ne zna šta se dogodilo. Sve što slušamo i gledamo o velikom hapšenju grupe Velje Nevolje liči na ono što se dogodilo mom sinu. I on je namamljen na sastanak, telo je pronađeno zakopano, a pričalo se i da je ubijen u nekoj vikendici.

13.02.2021

08:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija