• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

23.04.2021

14:17

OTAC MALE ANJE GRAHOVAC TEŠKO PODNEO PRESUDU ANESTEZIOLOGU! Pravdu nismo dočekali, kao da smo dete opet sahranili!

Vesti

OTAC MALE ANJE GRAHOVAC TEŠKO PODNEO PRESUDU ANESTEZIOLOGU! Pravdu nismo dočekali, kao da smo dete opet sahranili!

Podeli vest

Više se ne nadam da će ikada stići zaslužena pravda za smrt moje trogodišnje ćerke. Danas imam osećaj kao da sam je ponovo sahranio - rekao je Aleksandar Grahovac otac Anje Grahovac, nakon što je danas Viši sud u Beogradu oslobodio krivice anesteziologa Stanoja Glišića.

Porodica Grahovac već 14 godina čeka odgovor na pitanje „ko je odgovoran za smrt njihove mezimice Anje" i još ga nije dobila. Mala Anja preminula je 4. juna usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas anesteziologa Stanoja Glišića od optužbi da je odgovoran za smrt trogodišnje Anje Grahovac koja je preminula nakon operacije katarakte na klinici „Perfekta“ u junu 2007. godine.

Nakon ponovljenog suđenja, po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, i imajući i vidu njegove naloge i uputstva, sud je zaključio da nema uzročno-posledične veze između postupanja Glisisća i smrti devojčice, rekao je sudija obrazlažući presudu.

On je dodao da se oštećeni, porodica devojčice, upućuju da odštetni zahtev ostvaruju u parnici, dok troškovi ovog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

Nije uvrđena odgovornost optuženog  

U obrazloženju presude sudija je ukazao da nije na nesumnjiv način utvđeno da je zbog propusta okrivljenog došlo po pogoršanja zdravstvenog stanja Anje Grahovac. Takođe, niko od veštaka nije isključivo vezao postupanje okrivljenog sa smrću devojčice, dodao je sudija. Glišić je oslobođen od optužbe za krivično delo „teško delo protiv zdravlja ljudi“.

Na ovu presudu tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu.

Bio osuđen na tri godine, Apelacioni su ukinuo presudu

Apelacioni sud je pre dve godine bio ukinuo prvu presudu kojom je Glišić bio osuđen na tri godine zatvora i naložio da mu se ponovi suđenje, dok je istom odlukom potvrdio deo presude kojom je troje okrivljenih oslobođeno od optužbi zbog nedostatka dokaza da su počinili neko krivično delo.

Anja Grahovac je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte na klinici „Perfekta“, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna, usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

Glišić je optužen za krivično delo „teško delo protiv zdravlja ljudi”, jer je, prema stavu tužilaštva, očigledno nesavesno postupao i nije blagovremeno preduzeo neophodne radnje nakon poremećaja stanja devojčic


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija