• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

09.05.2021

10:29

SRCE NAM PLAČE, SUZE NAM IDU! Jovana koja se utopila u Gružanskom jezeru je OVAKO POMAGALA SRBIJI!

Vesti

SRCE NAM PLAČE, SUZE NAM IDU! Jovana koja se utopila u Gružanskom jezeru je OVAKO POMAGALA SRBIJI!

Podeli vest

Smrt dvadesetjednogodišnje Jovane Đ. Iz Kragujevca, koja je na tragičan način stradala kada je u četvrtak, dok je bila na izletu sa prijateljima, upala u vodu Gružanskog jezera kod Knića i utopila se, izazvala je veliku tugu u centru Šumadije

Telo nesrećne devojke pronašli su ronioci žandarmerije nakon dva dana portage, a njena smrt je teško pogodila i njene kolege sa kojima se proteklih meseci, kao volonter, bavila humanitarnim radom i aktivno pomagala u borbi protiv korona virusa.

Foto: K. R.

Od Jovane su se, dirljivom porukom na Fejsbuku, oprostili drugovi iz nevladine organizacije "Posle kiše", koja okuplja ljude koji su odslužili zatvorske kazne, kao i njihove prijatelje i rođake.

 

- Veliko poštovanje za ovu devojčicu, bila je naš volonter i uvek spremna da uz udruženje doprinese bezbednosti grada, tolika odgovornost od jedne devojčice prema svom gradu je prevelika. Počuvaj u miru dobro dete, mi ćemo uvek da te pamtimo. Video sam te pre neki dan... Rekli su naš volenter, srce mi plače, suze nam idu. Ti si ponos svog grada, ti si ponos Kragujevca. Bog da ti dušu oprosti – kaže se u oproštajnoj poruci  ove organizacije na njenoj Fejsbuk stranici.

Inače, Jovana je, kako saznajemo u "Posle kiše", bila aktivno uključena u proces vakcinacije, gde je sa ostalim volonterima radila na evidenciji ljudi koji su došli da prime vakcinu, merenju temperature i ostalim poslovima koje mogu da rade građani kako bi smanjili opterećenje medicinskih radnika.

Foto: K. R.

Jovana je bila aktivno uključena u proces vakcinacije

Da podsetimo, nesreća se dogodila kada se petoro prijatelja vozilo po jezeru gumenim čamcem, posle čega su Jovana, njen drug i drugarica prešli na dasku za surfovanje. Nešto kasnije svo troje su pali sa daske u vodu.

Foto: K. R.

Jovana nije bila siguran plivač i brzo se izgubila ispod površine. Njeni drug i drugarica uspeli su da se domognu obale gde ih je sačekao jedan ribolovac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija