• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

22.05.2021

11:34

OPISALI PAKLENI PLAN BIVŠE ŽENE I BELIVUKOVE EKIPE Advokati kontroverznog Surčinca tvrde: Velja je i Čumetu radio o glavi!

Vesti

OPISALI PAKLENI PLAN BIVŠE ŽENE I BELIVUKOVE EKIPE Advokati kontroverznog Surčinca tvrde: Velja je i Čumetu radio o glavi!

Podeli vest

Veljko Belivuk i Marko Miljković radili su "o glavi" Ljubiši Buhi Čumetu i pokušavali da ga opljačkaju! Tačno je da se Buha u januaru prošle godine nakratko našao sa njima u jednom hotelu, i to na inicijativu Belivuka i Miljkovića, i posle se više nikad nisu sreli.

Ovo poručuju Čumetovi advokati i pojašnjavaju za Informer pod kojim okolnostima je nastala zajednička fotografija na kojoj oni sede za istim stolom.

Kako kažu, Buha je pre susreta za Veljkom i Markom prijavio ovu dvojicu policiji jer su pokušali da ga opljačkaju, pa su zato oni insistirali na sastanku.

 

Kamere sve snimile
- Sporna fotografija nastala je u jednom od najprestižnijih beogradskih hotela. Lokaciju je izabrao Buha iz predostrožnosti, znajući da je pokrivena kamerama. Sastanak je trajao svega 15-20 minuta, tokom kojih su Belivuk i Miljković negirali da su pokušali da opljačkaju njegovu kuću dok je bio u zatvoru - ističu članovi advokatskog tima.


Belivuk i Miljković su tada krivicu za pokušaj pljačke prebacili na jednog policajca i tadašnjeg momka Ivane Tulović, Čumetove bivše supruge, koji je u februaru ove godine uhapšen kao pripadnik njihovog klana.


- Nakon što su negirali da su hteli da ga opljačkaju, Belivuk i Miljković su pokušali da nagovore Buhu da zajedno uđu u neke poslove na berzi, ali on je to odbio i tako se završio sastanak - poručuju advokati.


Prema njihovim rečima, Tulovićeva je prvi put u aprilu 2015. sa kućnom pomoćnicom V. R. pokušala da obije sef u Buhinom stanu, očekujući da u njemu ima milion evra.
- Pošto novac nije našla, naknadno je sa tadašnjim momkom smislila da upadnu u kuću Čumetove prve supruge Ljiljane, koja se takođe nalazi u Surčinu, verujući da će tamo naći čak pet miliona evra - otkrivaju advokati i opisuju kako je ta akcija izgledala:

Foto: infomer/N. Đurović

Ivana Tulović


- Njih sedmorica, među kojima su bili Ivanin momak, policajac, Belivuk, Miljković i pokojni Sale Mutavi, u oktobru 2016. spremali su se da sa dva "audija A6" dođu do Ljiljanine kuće i pretresu je, naoružani i prerušeni u policajce. Akcija je propala, jer je tih dana ubijen Sale Mutavi, i odložena je za maj 2019. Da su uzeli plen, plan im je bio da negde na autoputu prebace novac u 'golf' nemačkih registracija, koji su namenski kupili za tu svrhu, i prebace ga do štek stana u Bloku A.


Sve te slučajeve advokati su odmah prijavili nadležnim organima u policiji i tužilaštvu, ali do danas nisu rasvetljeni. Najverovatnije, kako kažu, zbog toga što su pojedini tužioci bili pod direktnim uticajem Dijane Hrkalović, tadašnje državne sekretarke MUP, koja je bila bliska sa klanom Belivuka!

Primetio da ga prate
- Odmah po izlasku iz zatvora u julu 2019. Buha je primetio da ga prate sumnjivi ljudi. Takođe je dobijao i ozbiljne pretnje. Lično se zbog toga u nekoliko navrata obratio policiji i tražio da mu se vrati obezbeđenje, zabrinut za svoju bezbednost. I po tom pitanju niko ništa nije preduzeo. Upravo zato je i bio prisiljen da se nađe oči u oči sa Belivukom i Miljkovićem i uveri se u njihove namere - ističu Čumetovi advokati.


Baš u januaru prošle godine, podsetimo, Buha je za naš list izjavio da je tada neko pokušao da ga ubije i da je to prijavio policiji:
- U ozbiljnoj sam opasnosti! Neko je pokušao da me ubije. Bio sam u policiji da prijavim pokušaj ubistva, ali su mi rekli da su svi inspektori za krvne i seksualne delikte na terenu. Ostavljen sam na cedilu nakon što mi je ukinuto obezbeđenje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija