• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA (NASTAVIĆE SE...)

24.05.2021

22:53

SAVA KNEŽEVIĆ NAČINIO JE VIŠE KRIVIČNIH DELA! Lažnom hirurgu preti do 13 godina zatvora?!

Vesti

SAVA KNEŽEVIĆ NAČINIO JE VIŠE KRIVIČNIH DELA! Lažnom hirurgu preti do 13 godina zatvora?!

Podeli vest

Lažnom doktoru Savi Kneževiću zbog nadrilekarstva i falsifikovanja medicinskih diploma preti i do 13 godina zatvora!

On je raznim nestručnim intervencijama unakazio na desetine mladića i devojaka iz Srbije i inostranstva. Mnogi od njih i nakon operacija imali su ozbiljne zdravstvene probleme, što će sud uzeti u obzir prilikom izricanja kazne.

Rizični zahvati

Jedan od njih je i Beograđanin Nikola N. (29), koji je posle loše odrađene liposukcije dobio veliku i opasnu infekciju u stomaku, koja je mogla da se proširi na ostale organe. Pacijentkinji Branislavi Lovrenović (43) iz Švajcarske Sava je nakon operacije povećanja grudi prepisao smrtonosnu kombinaciju devet lekova koja ju je umalo ubila! Ona je završila u bolnici zbog sepse, a otkazali su joj i bubrezi i jetra.

Advokat Dragoljub Đorđević objašnjava da je prema Krivičnom zakoniku, kazna za nadrilekarstvo, za koje se za sada Knežević tereti, do tri godine zatvora.

Za koja krivična dela bi mogao da se tereti Sava Knežević:

* nadrilekarstvo
* ugrožavanje zdravlja i života ljudi
* falsifikovanje dokumenata
* rad na crno
* prevara
* lažno predstavljanje
* organizovanje kriminalne grupe
* iskorišćavanje ljudi iz niskih pobuda
* pretnje

- Međutim, prema zakonu, ukoliko je neka osoba teško telesno povređena ili joj je zdravlje narušeno, kao kod Savinih pacijenata, kazna se povećava. On za to delo može da bude kažnjen zatvorom od jedne do osam godina. U ovim slučajevima infekcija se tretira kao opasna po život, a otkazivanje bubrega vodi se kao teška telesna povreda. Tako da verujem da je malo verovatno da Knežević dobije samo tri godine zatvora, već sam ubeđen da će mu se suditi za nadrilekarstvo tokom koga je pacijentu zdravlje teško narušeno. Ako ga osude, može dobiti i do osam godina zatvora - kaže on.

Knežević je imao falsifikovane medicinske diplome i sertifikate, što je takođe krivično delo.
 

- Ipak, za krivično delo falsifikovanje službene isprave, koje mu se može staviti na teret, sudiće mu se zasebno. Predviđena kazna za to je od tri meseca do čak pet godina zatvora! Sva ostala dela, poput rada na crno, prevare, pretnji biće uzeta u obzir kao otežavajuće okolnosti. Znači, za nadrilekarstvo mogao bi da dobije osam i za lažne isprave još pet godina. U ovakvim slučajevima zatvorske kazne se sabiraju, što je u Kneževićevom slučaju 13 godina. Ipak, sud tada donosi jedinstvenu kaznu, koja uglavnom bude malo manja od zbira. U nekim slučajevima na taj način se kazna smanji za šest meseci, godinu ili dve dana, sve zavisi od toga kako sud odluči - smatra Đorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EKSKLUZIVNO! OVAKO JE UHAPŠEN LAŽNI DOKTOR SAVA KNEŽEVIĆ!
Hronika

EKSKLUZIVNO! OVAKO JE UHAPŠEN LAŽNI DOKTOR SAVA KNEŽEVIĆ!

Lažnog doktora Savu Kneževića koji je uz pomoć majke Danijele svojim nadrilekarstvom unesrećio, blagim rečima rečeno, desetine naivnih klijenata policija je uhapsila u njegovoj ordinaciji na Terazijama. Informer je prvi došao u posed eksluzivnih fotografija

24.05.2021

16:46

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija