• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

24.05.2021

16:05

STAVLJENA TAČKA NA UBISTVO NA NOVOSADSKIM ORGIJAMA! I Ratko (71) je želeo da se umeša, kada su ga odbili IZVADIO JE PIŠTOLJ SA METKOM U CEVI!

Vesti

STAVLJENA TAČKA NA UBISTVO NA NOVOSADSKIM ORGIJAMA! I Ratko (71) je želeo da se umeša, kada su ga odbili IZVADIO JE PIŠTOLJ SA METKOM U CEVI!

Podeli vest

Ratko C. (71) iz novosadskog naselja Donje Sajlovo osuđen je na osam godina zatvora jer je u januaru 2014. godine u svojoj kući nehotice ubio Danila L. (26).

Ratko je, naime, posle pijanke u kafani pozvao u goste Danila, njegovu devojku i druga, misleći da će svi imati seks. Međutim, kada su ga odbili, Ratko je potegao revolver pa slučajno ispalio hitac koji je pogodio Danila pravo u oko.

Maksimalna kazna

Iz Višeg suda u Novom Sadu saopštili su da je Ratko dobio maksimalnu kaznu za teško delo protiv opšte sigurnosti za šta ga je teretila optužnica. On, takođe, mora da isplati i odštetu Danilovoj porodici na ime duševnih bolova, pa će majka ubijenog mladića dobiti 800.000 dinara od okrivljenog a brat 500.000.

Kako je utvrđeno, tokom sudskog postupka, kobni incident dogodio se 5. januara 2014. godine oko 5:30 ujutro, posle burnog noćnog provoda u jednoj kafani na Petrovaradinu.

Ratko se u toj kafani upoznao sa Danilom L. i njegovom devojkom G. Z., njihovim prijateljem M.K. i sa još jednom mladom ženom. Njih petoro su do kasnih noćnih sati pijančili u kafani, a Ratko ih je zatim sve pozvao kod njega da nastave provod. Mlađa žena je to odbila i otišla je kući, ali Danilo je sa devojkom i prijateljem pristao i krenuli su sa Ratkom", objašnjava izvor upućen u ovaj slučaj.
 

Foto: N.Š.

 

Prema njegovim rečima, Ratko je bio mortus pijan i umislio je da će kod njega kući svi imati seks sa Danilovom devojkom.

"U zoru, Danilo i njegova devojka počeli su da se ljube na kauču i Ratko je pomislio da može da im se pridruži, pa da naprave orgije. Kada ga je mladi ljubavni par odbio, on je pijan pobesneo i otišao u spavaću sobu odakle se vratio sa revolverom u kom je bilo šest metaka. Zapretio je da će ih sve pobiti jer su ga slagali da će svi zajedno imati seks", kazao je izvor i dodao:

"U tom trenutku, Danilov drug M.K. je skočio, zgrabio nož sa stola i naredio pomahnitalom Ratku da odloži oružje. Ratko je nastavio da vitla revolverom, i dok se M.K. otimao oko oružja, pištolj je opalio i pogodio Danila pravo u oko", objašnjava on.

Teško povređeni Danilo odmah je prebačen u novosadski klinički centar, ali je dva dana kasnije podlegao povredama, ne dolazeći svesti.

Foto: Z.I.

 
Nije agresivan čovek

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu Ratko se pravdao da se uopšte ne seća krvave drame u njegovoj kući i da ne zna zašto je potegao oružje. Tvrdio je i da nije agresivan čovek i da pre ovog incidenta nikada nikog nije povredio.

Sudija je, međutim, prilikom izricanja presude kazao da nema olakšavajućih okolnosti za Ratka.

"Okrivljeni je bio svestan da donošenjem revolvera sa nategnutim udaračem i šest metaka, u zatvorenu prostoriju može doći do povlačenja obarača i upucavanja, kao i smrti neke osobe. Međutim, olako je držao da do toga neće doći, i desila se tragedija", rekao je sudija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija