• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2021

14:22

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju Branislava Lečića!

Vesti

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju Branislava Lečića!

Podeli vest

Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega, poznati glumac Branislav Lečić, i dalje je na proverama pred nadležnim organima, dok se u medijima danas ponovo piše o navodnim, novim Lečićevim žrtvama

"Još su u toku provere", rekla je kratko za Tanjug portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević, napominjući da tužilaštvo za sada ne može da saopšti više detalja, jer "mora da postupa u skladu sa zaštitom interesa učesnika u postupku".

Nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je početkom aprila u intervjuu "Nedeljniku" optužila Lečića da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine, ponovo je danas u listu prenela da su joj se nakon intervjua javile devojke, koje su joj ispričale da im je Branislav Lečić prilazio na razne nepristojne načine i da su spremne da svedoče protiv njega.

"Voljne su da svedoče pred tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim natpisima"..., navela je pored ostalog Isaković.

Lečcić i Štajnfeld su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

Foto: Printscreen You Tube/Insajder Video

Danijela Štajnfeld

Lečić je dao je izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok 8. aprila "Nedeljnik" nije objavio ispovest Isakovićeve, u kojoj je iznela tvrdnje da je Lečić 1978. godine pokušao da siluje i nju, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Ova ispovest Isakovićeve, koja se odavno odselila u Australiju i radi kao klinički psiholog, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje u prilog tvrdnjama Štajnfeldove.

Slučaj je u predistražnom postupku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija