• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. M.

29.05.2021

11:56

ŽENU VEZAO U AUTU I GURNUO NIZ BRDO, PA OTIŠAO KUĆI I DEMOLIRAO SINOVE STVARI Neverovan slučaj u Vlasotincu

Vesti

ŽENU VEZAO U AUTU I GURNUO NIZ BRDO, PA OTIŠAO KUĆI I DEMOLIRAO SINOVE STVARI Neverovan slučaj u Vlasotincu

Podeli vest

Goran G. (50) iz Lipovice kod Vlasotinca uhapšen je u četvrtak nakon što je suprugu Valentinu (49) vezao u autu i gurnuo je niz brdo!

Vozilo se survalo niz livadu i posle tridesetak metara udarilo je u drvo, pri čemu je Valentina razbila glavu i dobila potres mozga!


Goran je nakon toga otrčao kući i sinu razlupao auto i motor, pa će protiv njega biti podneto nekoliko krivičnih prijava.

Meštani joj pomogli
Kako saznajemo od meštana Lipovice, sve je počelo u četvrtak oko 16.30, kad su se Goran i njegova supruga posvađali u autu, na putu od Lipovice ka Vlasotincu.
- Svađa je po svemu sudeći bila kratka i žestoka, jer je Goran već na izlazu iz sela u naletu besa zaustavio auto i izašao. Potom je vezao šokiranu ženu sigurnosnim pojasom na suvozačevom sedištu, zaključao je vrata spolja i gurnuo je auto niz brdo - priča meštanin.


Kako je dodao naš sagovornik, auto u kom je bila nesrećna žena jurnuo je niz livadu i posle tridesetak metara udario je u stablo šljive.
- Moje komšije, koje žive na kraju sela, zgranuto su gledale ovu dramu. Goran je potrčao prema svojoj kući, a komšije su požurile da pomognu jadnoj Valentini. Brzo su stigli do slupanog auta, jedva su je izvukli. Pričali su mi da je bila u polusvesnom stanju, lice joj je bilo modro od udarca... Odmah su zvali policiju i Hitnu pomoć, koja ju je prebacila u bolnicu - priča ovaj Lipovčanin.


Goran je u međuvremenu u dvorištu porodične kuće sekirom demolirao auto i motor svog sina. Po dolasku policije, Goran se mirno predao, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden nadležnom tužilaštvu.

Foto: G.U.

Hitna pomoć odvezla ženu u bolnicu


U leskovačkoj bolnici kazali su da je Valentinino zdravstveno stanje stabilno, iako je zadobila ozbiljne povrede glave.


- Ona je primljena kod nas sa hematomom na glavi i blagim potresom mozga. Bila je veoma potresena zbog preživljenog nasilja. Posle detaljnog pregleda puštena je na kućno lečenje - rekli su u bolnici.


Prema nezvaničnim saznanjima, odnosi u Goranovoj i Valentininoj porodici godinama su poremećeni. Goran je početkom ove nedelje prijavio sina policiji zbog porodičnog nasilja, pa je ovaj po nalogu suda hitno udaljen iz kuće i zabranjen mu je pristup na nekoliko dana.

Reagovao zaštitnik


Inače, zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je u petak postupak kontrole rada policije i Centra za socijalni rad u Vlasotincu zbog ovog neverovatnog slučaja porodičnog nasilja.
Pašalić traži od Centra za socijalni rad da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica nalazi na evidenciji ovog centra i da li je ranije bilo prijava za nasilje u porodici, kao i koje je mere Centar eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.
Od MUP-a je tražio da mu u istom roku dostavi izveštaj o merama koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi. 


Čak 13.000 slučajeva nasilja prošle godine

Prema podacima Ministarstva pravde, broj žrtava porodičnog nasilja u toku prošle godine iznosio je oko 13.000, od čega su u 72,4 odsto slučajeva žrtve bile ženskog pola. Ono što posebno zabrinjava je i broj ubijenih žena u slučajevima porodičnog nasilja. Sudeći po podacima udruženja "Žene protiv nasilja" i "Autonomnog ženskog centra", za poslednje dve decenije u Srbiji je na taj način ubijeno više od 300 žena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija