• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2021

16:00

STOLIĆ PAO NA SVIM PITANJIMA NA POLIGRAFU! Vulin: Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima

Vesti

STOLIĆ PAO NA SVIM PITANJIMA NA POLIGRAFU! Vulin: Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima

Podeli vest

Pripadniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Božidaru Stoliću (1986), koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što je odavao informacije pripadnicima organizovane kriminalne grupe, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Stolić pao na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja i poručio da je on počinio akt izdaje i da će svi oni koji to učine proći isto kao i njihovi nalogodavci. 


„Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice“, istakao je ministar Vulin. 


Kako je naglasio, zahvaljujući njemu Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije, dok je Zvicera nastavio da obaveštava i nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala. 


„Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima, o ljudima sa kojima je radio, sa kojima se borio ili su barem oni verovali da im je saborac. Od kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat protiv kriminala, nismo imali teži trenutak, a najteže je kada vidite da vas je čovek sa kojim ste delili hleb izdao i prodao za nešto novca“, naveo je ministar Vulin. 


Kako je precizirao, Stolić je pao na svim pitanjima na poligrafu - da je radio za novac, da je znao kome prosleđuje poruke i da je znao o kome prosleđuje poruke. 
„Naša borba se neće završiti, svako ko je bio na bilo koji način povezan sa ovim zlikovcima, svako ko ne razume da se može biti samo policajac, a nikako kriminalac, svakog takvog ćemo pronaći i otkriti, i svako od njih će biti kažnjen baš onako kao i oni kojima je prodavao informacije o životima, glavama, porodicama svojih saboraca“, poručio je ministar Vulin. 
Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninosalav Cmolić istakao je da Stolićev akt nije samo krivično delo, već i čin izdaje. 


„Izdao je kolege i prijatelje sa kojima radi, svoju porodicu. To nas nije omelo, niti će nas omesti u borbi protiv organizovanog kriminala. Nastavićemo još jače i istrajnije“, naglasio je Cmolić, istakavši da u toj borbi policija ima punu podršku ministra Vulina. 
Cmolić se zahvalio pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na istrajnosti i poručio da će svi oni koji počine krivična dela kao Stolić završiti tamo gde i njihovi nalogodavci. 
Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić naglasio je da su 99 odsto pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pošteni i čestiti policajci i naglasio da je ono što je uradio Stolić sramota koju MUP nikada više neće dozvoliti. 


„Svi oni koji su saradnici bilo kakvih kriminalaca, organizovanih kriminalnih grupa, biće sankcionisani“, istakao je Milić i dodao da je Srbija zemlja koja zna šta je demokratija, ali i kako se postupa sa izdajnicima, kojima među policajcima nikada neće biti mesta. 
Milić se zahvalio svim policijskim službenicima koji su se posvetili borbi protiv kriminala, a kriminalcima poručio da će njihovi saradnici i doušnici proći isto kao oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baki

pre 2 godine

Super osuditi na najmanje 30 g. robije , oduzeti mu sve što ima on i njegova bliža i dalja porodica i rodbina .

Lazni Bot

pre 2 godine

Kad bi tebe pitali kako je tetka iz Kanade eksplodirao bi poligraf

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

U Srbiju dolazim vec dvadeset godina svakoga ljeta iz Engleske . Vozim se automobilom sa BG tablicama . Kada bi god otisao u drugi grad gdje su druge registarske oznake, svaki put bi bio 'izvucen' iz prometa , kontrolisan i zadrzavan toliko dugo (30-40min) dok 'policajci' ne bi shvatili da im necu i da nisam spreman da im dam pare zbog njihiovih izmisljenih razloga zbog koji bi trebali da me 'kazne'. Svaki svaki put bi me upozoravali da je moj prekrsaj ozbiljan da bi m orli da me privedu u pritvor jer sudac za prekrsaje sada ne radi jer sam strani drzavljanin, sto i jesam. . Ako bi se to desilo u posljepodnevnim satima ili subotom i bedeljom. Svi ama bas svi su me upozoravali da prekrsajnu kanu od 3500 din moram uplatiti u posti i da cu po povratku sa uplatnicom od njih moci dobiti moje dokumente. Cak i subotom i nedeljom ili u vecernjim satima kada poste ne rade . Na moj odlucan odgovor da mi pisu kaznu i da cu ili platiti , ali da njima necu dati nikakav novac , vracali bi mi dokumente uz napomenu (ali bas uvjek svi) da su mi oprpostili kaznu od 3500 din. Medjutim zelim da napomenem da svih tih 20 godina odlazim takodjer i u hr kod Ustasa (za mene su ustase i nista drugo i da sam bio u ratu 91-5) u obilazak groblja sa istim BG tablicama i da me nikad nikad ustaska policija nije zaustvila. Ne zelim da kazem da su ustase korektne ili nesto slicno , vec kakav sve sljam i djubrad radi kao policija u Srbiji. Od obicnih prasinara koji u uniformi bauljaju ulicama u policiskoj uniformi pa sve do vrha ministarstva .

Djordje

pre 2 godine

“To nas nije omelo, niti će nas omesti”?! Ma nije moguce?! Toiko lazi i obmane zadnjih meseci odraznoraznih politicara i policije! Niko od glavnihi ozbiljnih aktera sem “izvodjaca” Belivuka i ekipe nije uhapsen!? Za koga je radila Hrkalovicka?! Sem za policiju? Ko se krije iza prisuskivanja predsednika sem Hrkaovicke? Gde je ona? Zasto je skrivena od medija i javnosti? Zasto nije uhaspsena? Sta kazu, nema zasticenih?! Nista se nece promeniti samo ce drugi doci na njihovo mesto, zato nam evropa i ne veruje, narodu samo mazu oci, a onim drugima ne mogu! Ne moze Vucic sam protiv svih i to se vidi!

dera

pre 2 godine

Izdajnik sigurno ! Ali i vise nego ozbiljan saucesnik u svim kriminalnim radnjama grupe kojoj je bez ustezanja pomagao da ostvare sva ta teska krivicna dela , a posebno mucenja koja su zavrsavana lisavanjem zivota , uz napomenu da je to cinio visestruko , jak saucesnik i ne obican jer je bio oficir policije .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija