• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

14.06.2021

21:00

KAKO JE POLICIJA NASAMARILA KRTICU VELJE NEVOLJE?! Pustili ga da uđe prvi u štek-kuću u Ritopeku, a onda...

Vesti

KAKO JE POLICIJA NASAMARILA KRTICU VELJE NEVOLJE?! Pustili ga da uđe prvi u štek-kuću u Ritopeku, a onda...

Podeli vest

Inspektora Božidara Stolića kolege namerno pustile da radi uviđaj mafijaške štek-kuće u Ritopeku, gde je Belivukov klan ubijao protivnike, kako bi videli kome će da javlja informacije iz istrage . Na poligrafu pao na svim pitanjima

Božidar Stolić (35), inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), koji je uhapšen u četvrtak, prvi je ušao u kuću u Ritopeku gde su mafijaši Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, kasapili i mleli svoje protivnike u mašini za meso! Stolića, koji je već tada bio pod prismotrom, kolege su namerno pustile da radi taj uviđaj kako bi saznali kome sve javlja informacije iz istrage.

Kapetan policije Božidar Stolić uhapšen je 3. juna u svom stanu dok je gledao televiziju zbog sumnje da je za novac odavao informacije Belivuku i njegovom šefu Radoju Zviceru, vođi "kavačkog klana". 

Povezan

Kada je 4. februara uhapšen Belivuk, Stolić je stupio u kontakt za Zvicerom i njemu nastavio da prenosi službene tajne
Izvor iz istrage

 

 

Inspektor bio na merama

 

Policija je imala informacije da je Stolić bio na vezi sa Belivukom još od 2020. godine.
- Osumnjičeni je Nevolji javljao kada se neko od njegovih vojnika sumnjiči za ubistva ili trgovinu drogom, kao i kada će policija da obavi pretres njihovih štekova... Stolić je, takođe, na sve načine sabotirao istrage i često navodio kolege na pogrešan trag, a za sve te "usluge" dobijao je veliki novac - rekao je naš sagovornik i dodao:
- Kada je 4. februara uhapšen Belivuk i njegova banda, Stolić je odmah nakon toga stupio u kontakt za Zvicerom i njemu nastavio da prenosi službene tajne iz istrage. Naravno, za sve to su znali inspektori koji su odranije nadzirali Stolića zbog njegovih veza sa mafijom.


Informerov sagovornik kaže da je uhapšenom kapetanu policije, da ne bi "provalio" da je na merama, naređeno da uhapsi Belivukovu desnu ruku Marka Miljkovića.
- Stolić je zatim namerno pušten da prvi uđe u Veljin mafijaški štek u Ritopeku, gde je na najmonstruozniji način ubijeno više osoba, i da bude jedan od glavnih prilikom pretresa. Plan je bio da se isprati koje detalje iz istrage on prenosi šefu "kavčana" - naveo je izvor iz istrage i dodao:
- Takođe, Stolić je pušten i da radi uviđaj u Bačkom Brestovcu kada je otkrivena streljana na kojoj su Belivukovi vojnici uvežbavali pucanje... Čim je sakupljeno dovoljno dokaza da Stolić sarađuje sa mafijom, on je uhapšen.
Inače, Božidar Stolić je nakon hapšenja priveden u SBPOK, gde je podvrgnut poligrafskom ispitivanju. 

Velja naredio, Dekster lomio kosti

Dario Đorđević (33), zvani Dekster, saradnik Veljka Belivuka koji je nedavno uhapšen u Beču, sumnjiči se i za brutalno mučenje uličnog dilera u tom gradu koji je prodavao narkotike upravo za njega! Prema pisanju austrijskih portala, sve se odigralo 2020. godine, kada je jedan od Deksterovih ljudi namamio žrtvu u štek-stan jer su bili nezadovoljni njegovim "radom", a zamerali su mu i to što prodaje malo heroina.
"Dvojica Srba vezali su svog saradnika i video-pozivom pozvali šefa bande u Srbiji. Jedan od otmičara bio je Dekster, a šef bande Veljko Belivuk. Nevolja je izdao uputstva o tome kako postupati sa pritvorenikom. Dekster i njegov pomagač su pretukli dilera kako bi platio odštetu od 2.000 evra", naveli su austrijski mediji.

Pao na poligrafu

- Poligrafista ga je tada pitao da li je sarađivao sa Radojem Zvicerom i Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja. Zatim da li je od njih uzimao novac za osetljive informacije iz istrage, kao i da li zna o kome i o čemu su ti podaci bili... Stolić je na sva ta pitanja odgovorio netačno, a policajci, od kojih su mnogi radili sa njim, bili su šokirani kada su videli da je lagao i da je pao na poligrafskom testu. Tada su shvatili da im je on sve vreme zapravo radio o glavi - rekao je naš izvor iz istrage.
Posle poligrafskog ispitivanja Stolić je odveden na saslušanje u tužilaštvo, koje ga tereti za zloupotrebu službenog položaja.
- Nakon što je dao osnovne podatke o sebi, Stolić je iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Posle saslušanja sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana - rečeno je u tužilaštvu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ale

pre 2 godine

Smece najobicnije, izdajnik svojih kolega. Prema ovakvima ne treba imati olaksavajucih okolnosti. Zamislite on je podatke o svojim kolegama, ljudima sa kojima je sedeo svaki dan prosledjivao kriminalnom olosu, glavosecama i ljudozderima

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija