• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

16.06.2021

12:30

UBICA POBEGAO PRAVDA NEDOSTIŽNA?! Mrtav pijan pregazio Nikolu pa četiri godine izbegava kaznu, MAJKA NEMA MIRA OPET JOJ UBIJA SINA!

privatna arhiva

Vesti

UBICA POBEGAO PRAVDA NEDOSTIŽNA?! Mrtav pijan pregazio Nikolu pa četiri godine izbegava kaznu, MAJKA NEMA MIRA OPET JOJ UBIJA SINA!

Podeli vest

Dragana Golubov, majka tragično stradalog Nikole Vasilkova (21) kojeg je ukradenim vozilom usmrtio Miloš Stojanov (19) u centru Dimitrovgrada 23. maja 2017. godine jedva je dočekala presudu, ali tu nije kraj mukama i patnji koje proživljava porodica

Iako je Miloš Stojanov zbog teškog dela protiv bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom, krađe vozila i vožnje bez vozačke dozvole osuđen na četiri godine i tri meseci zatvora, on je u bekstvu i nedostižan pravdi.

Stojanov ima dvojno državljanstvo, srpsko i bugarsko, pa se sumnja da je odmah nakon izricanja i pravosnažnosti presude otišao u Bugarsku. Za njim je, potvrđeno nam je u Osnovnom sudu u Dimitrovgradu izdata međunarodna poternica.

- Mnogi kažu da je kazna preblaga i ona ne može da mi vrati sina, ali ovo gledam kao pravdu za mog Nikolu. Već četiri godine živim u mraku i patnji, koji nikada neće da se završi, ali ne mogu da pustim da ubica mog deteta ne bude izručen pravdi- očajna je Dragana Golubov.

Foto: printscreen

 

Ona dodaje da je dugo čekala i na presudu, čak dve godine i da je istražne organe upozoravala da je moguće da će da pobegne, jer ima dvojno državljanstvo.

- Niko nije reagovao. On je par dana nakon pravosnažne presude koju je doneo Apelacioni sud u Nišu nestao i od tada kao da je sve zaboravljeno- kroz plač dodaje Dragana.

Ukradenim vozilo pijan pregazio Nikolu i njegovog druga

Strašna nesreća dogodila se nakon maturske proslave na kojoj je bio i Stojanov. Sa još jednim drugom, kako su tada pisali mediji, ukrao je automobil čoveka koji živi blizu mesta gde su slavili završetak škole i u alkoholisanom stanju naleteo na Nikolu Vasilkova i M.J. koji su se kao pešaci kretali drugom stranom ulice u naselju Beleš. Udario je u njih, čak je Nikolu vukao nekoliko metara ispod automobila i on je preminuo na licu mesta, a M.J. je prošao sa povredama.

Foto: Privatna arhiva

 

- Za Stojanovim je raspisana međunarodna poternica i Interpol bi trebalo da ga pronađe i izruči. Sada sve zavisi od zemlje u kojoj je. Ako je na primer u Bugarskoj, oni ne izručuju svoje državljane, ali može da se traži da tamo izdržava kaznu- kazao nam je predsednik Osnovnog suda u Dimitrovgradu Ivan Ivanov.

Po zakonu ovo krivično delo relativno zastareva za pet, a apsolutno za deset godina, pa može da se desi da Stojanov izbegne kaznu. Ta činjenica još više ubija majku stradalog mladića i ona će, kako kaže, do zadnjih atoma snage da se bori da pravda bude zadovoljena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija