• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

16.06.2021

13:24

SARADNICI OJADILI IZVRŠITELJA! Zloupotrebom položaja uzeli mu skoro devedeset miliona dinara!!!

Vesti

SARADNICI OJADILI IZVRŠITELJA! Zloupotrebom položaja uzeli mu skoro devedeset miliona dinara!!!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom položaja protivpravno prisvojili skoro devedeset miliona dinara, odnosno, tačno 88.848.512 dinara na štetu kancelarije jednog javnog izvršitelja

- Uhapšeni su Lj. M. (63), pomoćnik oštećenog izvršitelja, V. V. (45), faktički odgovorno lice u kancelariji tog izvršitelja i odgovorno lice preduzeća "Poslovna logistika", "Sektor PP" i "Kolektor sektor", kao i V. J. (57), odgovorno lice "Poslovna logistika" i "Sektor PP".

Takođe su uhapšeni i O. V. (55), faktički knjigovođa oštećenog izvršitelja i odgovorno lice
radnji "Vezirica" i "Vezirica vez", I. R. (47), poslovni sekretar kancelarije izvršitelja, i M. R. (1980), knjigovođa izvršitelja i odgovorno lice firme "SMS knjigovodstvo" – navode u policiji.

Policija dalje objašnjava da se sumnja se da je Lj. M., od 1. decembra 2012. do sredine februara 2016. godine, zloupotrebio službeni položaj pomoćnika javnog izvršitelja, kako bi zajedno sa ostalim osumnjičenima, koji se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, stekao protivpravnu imovinsku korist.

- Oni se terete da su faktički fakturisali usluge obrade predmeta u postupcima izvršenja koje je vodila kancelarija oštećenog preko preduzeća u kojima su osumnjičeni odgovorna lica i na taj način prisvojili 69.089.082 dinara.

Malverzacijama nema kraja

M. R. je, kako se sumnja, od oštećenog izvršitelja za fiktivne usluge knjigovodstvene agencije u kojoj je bila odgovorno lice, naplatila 7.820.786 dinara – preciziraju policajci.

Lj. M. se, takođe, tereti da je naložio isplatu dnevnica za šestoro zaposlenih u kancelariji izvršitelja i na taj način prisvojio 4.177.327 dinara, kao i da je sebi i I. R. neosnovano povećao platu i prisvojio 3.795.088 dinara. V. V. je, kako se sumnja, nabavio teretno vozilo u ime kancelarije, koje je koristio u privatne svrhe, a potom prodao i prisvojio 3.966.229 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

IZ RESAVICE UKRALI 40 MILIONA! Uhapšena trojka zbog malverzacija - JEDAN OD NJIH FINANSIJER VUKA JEREMIĆA!
Hronika

IZ RESAVICE UKRALI 40 MILIONA! Uhapšena trojka zbog malverzacija - JEDAN OD NJIH FINANSIJER VUKA JEREMIĆA!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ za oko 40 miliona dinara.

16.06.2021

10:56 >> 10:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija