• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/objektiv

24.06.2021

11:37

NOVOPAZARCI IZREŠETANI U RATU KRIMINALNIH KLANOVA ŠVEDSKE! Zla krv potekla još devedesetih godina, na čelu rivalske falange je Albanac!

printscreen

Vesti

NOVOPAZARCI IZREŠETANI U RATU KRIMINALNIH KLANOVA ŠVEDSKE! Zla krv potekla još devedesetih godina, na čelu rivalske falange je Albanac!

Podeli vest

Mirza Mašović (38), sin nekadašnjeg navodnog vođe jedne od kriminalnih grupa u Malmeu u Švedskoj, najverovatnija je meta napada koji se u Berlinu dogodio ispred jednog šiša-bara proteklog vikenda. Sukob datira od devedesetih godina i već je bilo nekoliko pokušaja ubistava

Ako se ova spekulacija u danima koji slede potvrdi kao istinita, najverovatniji motiv brutalnog napada mogao bi zaista biti borba za prevlast na narko-tržištu Evrope, kako to već pretpostavljaju policija i obaveštajne službe.

Podsetimo, ispred šiša-bara „Lale” na uglu ulica Miler i Transval, u nedelju oko 23 sata ispaljeno je 29 hitaca, teško su ranjeni Adis Bejtović Macan (35) i Mahmut Dupljak Mato (40) iz Novog Pazara, dok se identitet treće, najlakše povređene osobe, za koju se veruje da je Mašović, utvrđuje.

Foto: printscreen

 

Prema upućenim izvorima, upravo on bi i mogao biti meta napadača koji je u pravcu Novopazaraca sasuo kišu metaka. A on je opisan kao mlađi muškarac, visok i pomalo gojazan, tamne kovrdžave kose. Pucao je iz „srebrnog pištolja” koji je izvukao iz džepa pantalona, nakon što je stao ispred bara. Njegovi saučesnici stajali su između parkiranih automobila. Neki očevici su policiji ispričali i da je pucano i na jedan crni automobil.

Prema dostupnim saznanjima, Mirza Mašović je sin Naila Mašovića, rodom iz Novog Pazara, koji je, prema nezvaničnim informacijama, već godinama vođa jednog od najvećih narko-klanova u Švedskoj „M-falange”, iz Malmea. Glavni rival su im „K-falange”, koju vodi albanska porodica Kupe, poreklom iz Preševa. U klanovima su „vojnici” poreklom Srbi, Albanci, Hrvati, ali i Iranci, Kinezi i Arapi…

Foto: printscreen

 

Sukob datira od devedesetih, a u njemu je najstariji Mašović izgubio sina Mirteza (24). Drugi sin Mirza već je izbegao nekoliko pokušaja da ga ubiju.

U prilog uverenju da je poslednja pucnjava nastavak njihovog sukoba idu i informacije nemačkih medija, prema kojima su napadači - Albanci.

Vođu K- falangi izrešetali u šoping centru

Klanovi se, prema dostupnim podacima, bave trgovinom narkoticima, prostitucijom i reketiranjem, odavno i van Švedske. Verovatno je došlo do oživljavanja sukoba.

„M-falange” su se isprofilisale kao nezavisno krilo veće međunarodne kriminalne organizacije, a Kupe su preuzele tržište kokaina i hašiša. Kad zagusti, kažu da se članovi „M-falange” skrivaju u Novom Pazaru.

Foto: printscreen

 

Policija je, prema upućenima, u nekoliko navrata intervenisala u pokušaju da izmiri dva klana, ali je sve propalo kada je ubijen Mirtez, septembra 1999. U znak osvete, poslednjih dana januara 2010, likvidiran je Mevlur Kupa, jedan od vođa „K-falangi”.

Izrešetan je u šoping-centru „Sortorget” pred zapanjenim prolaznicima. Organizaciju je posle njegove smrti preuzeo Valdet Vali Kupa (33), njegov mlađi brat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija