• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

26.06.2021

11:48

DOKTORU SEDAM GODINA ZATVORA!

Vesti

DOKTORU SEDAM GODINA ZATVORA!

Podeli vest

Penzionisani doktor sudske medicine Šandor Takač (66) osuđen je u Višem sudu u Novom Sadu prvostepenom presudom na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube maloletne devojčice

Takođe, mora da joj isplati 300.000 dinara na ime duševnih bolova, a produžen mu je i prtivor u kome se nalazi od hapšenja, 5.marta prošle godine.

- Sud je prihvatio iskaz maloletnice, dat iz „skirn sobe“, a koji je bio jasan i detaljan. Prihvaćeno je i ono što je maloletnica zapisivila u svom dnevniku o onome što joj se dešavalo dve godine – kazala je sudija Ivana Josifović, dodajući da je odbijen predlog odbrane da maloletnica ponovo bude saslušana, smatrajući da bi to bila njena ponovna traumatizacija.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu, doktor je osuđen zbog pokušaja obljube devojčice koja je tada imala 12 godina.

- Sud je, ceneći presudu, u obzir uzeo razliku u godinama, kao i to da je okrivljeni uživao visok društveni ugled kao lekar i sudski veštak, kao i to da je krivično delo trajalo dve godine – navodi se u saopštenju.

Dao ciničan iskaz na sudu, sudija ga ispravljao

Takač je na suđenju naveo da je izvukao pouku iz svog postupka i da više nikada neće "pomagati siromašnima i slabijima od sebe, jer mu se sve to ovako vratilo", dok je sud ukazao na to da on nije pomagao siromašnom detetu već je "iskoristio njeno siromaštvo".

Foto: Informer DN

 

Za nemili događaj se saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi. . Ona je, između ostalog, napisala da ide kod jednog starijeg čike, koji joj govori da ga dodiruje i da joj zauzvrat daje novac.

Dve godine bludničio sa devojčicom, otkriven preko njenog dnevnika 

Takač je pune dve godine dovodio devojčicu u svoju vikendicu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, gde joj je davao novac da ga dira po polnom organu.

Takač je od 2018. više puta puta obljubio devojčicu i davao joj novac obično oko 3.000 dinara, a ona je ćutala verovatno i zbog toga što je slabijeg materijalnog stanja.

Devojčica je učenica jedne novosadske osnovne škole, a dnevnik u kome je zapisivala šta joj se događalo sa „ starijim čikom“ je pronašla njena drugarica iz razreda i iz radoznalosti je pročitala nekoliko stranica, a kada je shvatila šta se dešava njenoj drugarici, svesku je predala nastavnicima.

Već bio osuđivan za pedofiliju

Inače, Takač je već bio osuđivan zbog obljube maloletnice 2009. godine kada je „ zaradio“ godinu dana zatvora, uslovno na pet godina. Posle isteka uslovne kazne, ponovo je veštačio na suđenjima u novosadskim sudovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija