• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.07.2021

22:04

Bezobrazluk! Vođa zloglasne mafijaške bande uvređen, traži pare! Velja Nevolja nas tužio iz zatvora!

Vesti

Bezobrazluk! Vođa zloglasne mafijaške bande uvređen, traži pare! Velja Nevolja nas tužio iz zatvora!

Podeli vest

Veljko Belivuk, osumnjičen za najmonstruoznija mučenja, ubistva i dilovanje droge, traži od Informera 200.000 dinara odštete zbog "povrede časti i ugleda", ali i zato što smo objavili njegove slike s hapšenja?!?

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, iz pritvora je podneo tužbu protiv Informera, tražeći 200.000 dinara odštete jer smo mu, pišući o zločinima njegovog zloglasnog klana, povredili "čast i ugled"?!?

Vođa bande, koji se sumnjiči za monstruozna mučenja, ubijanja i kasapljenja, zamerio je našem listu i to što smo objavili njegove slike sa hapšenja?!?

Sram i strah

Tužioca muči osećaj srama, straha, uznemirenosti i bespomoćnosti zbog objavljenih tekstova
Navod iz tužbe

 

 

Nesporni dokazi
 

kao osnov za tužbu Belivuk je, preko advokata Nikole Ristovića, naveo tekst objavljen 9. februara u Informeru, sa naslovom: "Zločini Veljinog klana - Od Ljepoje ostalo samo jedno dugme".

U "spornom" tekstu naš list se pozvao na pouzdane izvore iz istrage, ali i na zvanična dokumenta koja su nam tada otkrila da policija ima neoborive dokaze za to da je Milan Ljepoja iz Niša, pripadnik pljačkaške bande "Pink Panter", poslednji put, pre nestanka, snimljen kako dolazi u "kuću strave" u Ritopeku, iz koje nikad nije izašao.

Foto: Privatna arhiva

Naredba o sprovođenju istrage


U toj "štek" kući Belivukove bande je u međuvremenu nađeno mnoštvo dokaza o mučenjima i kasapljenjima žrtava, čak je otkrivena i mašina za mlevenje mesa u kojoj su samleveni leševi.
- Pored dugmeta, u kući su tokom pretresa otkriveni i Ljepojini DNK tragovi. U dvorištu su takođe nađene zakopane spaljene ljudske kosti, za koje tek treba da se utvrdi kome pripadaju. Sumnja se da je kuća u Ritopeku bila glavna baza za mučenje i ubijanje protivnika zloglasnog klana, koju su uglavnom činili pripadnici Partizanove navijačke grupe 'Principi' - ispričao nam je odlično obavešteni sagovornik i dodao:
- Pretpostavlja se da je Belivuk naredio ubistvo Ljepoje jer je ovaj, navodno, nameravao da preuzme podzemlje u Nišu i da ugrozi Veljine poslove u tom delu Srbije. Drugi razlog je, kako se sumnja, taj što je Ljepoja planirao da ubije jednog Veljinog prijatelja...

 

Foto: Privatna arhiva

Tužba protiv Informera


Pored toga, i u nalogu za sprovođenje istrage, u koji je Informer imao uvid, piše decidirano da su 8. decembra prošle godine Belivukovi saradnici na prevaru namamili Ljepoju da dođe u Beograd, na navodni sastanak sa Veljom Nevoljom, i odveli ga u kuću u Ritopeku.
- U to vreme bezbednosne službe su uveliko pratile Belivuka i njegovu bandu, pa je tako tog dana, 8. decembra 2020, snimljeno kako Veljin saradnik Dejan Tešić "pasatom karavan" dovozi Ljepoju u kuću u Ritopeku, iz koje ovaj nikada više nije izašao. Na osnovu operativnih podataka, tamo je zverski ubijen i isečen na komade... - kazao je naš izvor.


Sve u svemu, po mišljenju Belivuka i njegovog advokata, ovaj tekst je baziran na "neistinitim i nepotvrđenim informacijama" te mu je, kao takav, "narušio dostojanstvo ličnosti" i "naneo duševne bolove jakog intenziteta":
"Ovi duševni bolovi tužioca ogledaju se u osećanju srama, neprijatnosti, straha, uznemirenosti i bespomoćnosti zbog objavljenih tekstova, koje nije mogao da spreči i demantuje, pa se našao u situaciji da njegovi prijatelji, rođaci, poznanici i javnost misle da je on član ozloglašene kriminalne grupe, ubica..."


Takođe, kako se dalje navodi u tužbi, objavljivanjem ovakvog naslova i teksta direktno je pogođena i njegova porodica, žena i dvoje maloletne dece, koji su prinuđeni da se "pravdaju za nešto što nije istina i da se kriju od novinara, koji ih opsedaju."

Foto: Privatna arhiva

Tužba protiv Informera


Suđenje na jesen?
Na sve izneto protiv Informera postavlja se sledeće pitanje - Ako nalog za sprovođenje istrage nije relevantan dokument koji novinar može da koristi za pisanje tekstova, znači li to da bi mediji trebalo da ignorišu i "kriju" informacije od javnog značaja sve do podizanja optužnice i početka eventualnog sudskog postupka, pa možda čak i do izricanja presude?

Može se očekivati, s obzirom na to da je rok za okončanje istrage šest meseci, da optužnica protiv Belivuka i ostalih bude podneta do 4. avgusta. Sasvim je izvesno da će branioci potom uložiti žalbe na optužnicu, a ukoliko ona bude potvrđena, u najboljem slučaju suđenje bi moglo da počne na jesen.

Sumnja se na veći broj žrtava

Dosadašnjim istragom utvrđeno je i da je Belivukova banda na sličan način u Ritopek namamila i tamo likvidirala Zdravka Radojevića iz Koteža i Lazara Vukićevića sa Banovog brda, navijače Crvene zvezde, kao i partizanovca Gorana Veličkovića Goksija. Takođe, postoje indicije da stoje iza ubistava još deset osoba, koje su netragom nestale mahom prošle godine...

Podsetimo, policija je 4. februara uhapsila vođu navijačke grupe "Principi" Veljka Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića, osumnjičenog da je lično klao i sakatio ljude, kao i još 18 članova bande. Svi oni su se branili ćutanjem prilikom saslušanja u Tužilaštvu. Neki od njih su, navodno, izrazili spremnost da budu svedoci saradnici.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
podrska za Informer

pre 2 godine

Verovatno po naredjenju svog sefa, odbeglog ljudozdera Zvicera posto je i on tuzio neke medije cini mi se Blic. Potrebno je sto pre pohapisiti preostali kriminalni olos da ne bi imali vremena da se oporave i pregrupisu

jaypalm456

pre 2 godine

Komedija, glavoseca i ubica prica o ugledu. Dozivotna za ovo smece pa posle nek se zali kome hoce

Crni

pre 2 godine

Mrs smradovi jedni jebem vas u usta, da se kurca napusite i vi i ti vasi "pouzdani" izvori.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija