• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vjesti

11.07.2021

22:10

SRBIN IZ SLOVAČKE NABAVLJAO ORUŽJE KAVČANIMA?! Krvavi tragovi iz CELE EVROPE VODE NA ISTU ADRESU!

Vesti

SRBIN IZ SLOVAČKE NABAVLJAO ORUŽJE KAVČANIMA?! Krvavi tragovi iz CELE EVROPE VODE NA ISTU ADRESU!

Podeli vest

Slovenačka ćelija kavačkog kriminalnog klana kupovala je oružje u Slovačkoj koje je potom preprodavala drugim kriminalnim organizacijama i naplaćivala u kokainu ili heroinu.

Automatskim i poluautomatskim oružjem snabdevao ih je navodno državljanin Srbije, koji je iz kućnog pritvora organizovao predaju pištolja kavčanima, a potom su ga dalje švercovali preko granica država EU i u Srbiju, piše u krivičnoj prijavi koju je slovenačka policija podnela tamošnjem specijalnom državnom tužilaštvu protiv više desetina članova klana.

Krajem maja 2019. godine u Beogradu su oružjem snabdeli i starijeg Crnogorca mršavije građe. On ih je u prestonici Srbije navodno sačekao sa osumnjičenim Filipom Vrzićem i preuzeo sedam "škorpiona" za probu.

KAKO KRTICE RAZORUŽAVAJU KAVAČKI KLAN?! Još jedan ozloglašene kriminalne grupe propevao! Kavčane uništavaju ljudi iz sopstvenih redova!

- Vrzić ga je dovezao svojim "BMW X5" - piše u dokumentima slovenačke policije gde se precizira da su kriminalce snabdevali pištoljima "glok" i "CZ", a u nekoliko navrata i "škorpionima".

Vrzić je u maju 2020. godine svojim saradnicima navodno naredio da u Holandiju prošvercuju dve snajperske puške, a potom i pištolje u Srbiju.

Slovenačka policija uz pomoć kolega iz drugih država ušla je u trag ljudima koji su za klan kupovali oružje koristeći falsifikovana dokumenta i dozvole za nošenje oružja. To su učinili iako su na svim oduzetim pištoljima bili izbrušeni serijski brojevi, a sastavljani su od nekoliko komada oružja istog proizvođača.

U istrazi su im pomogli i predstavnici Europola preko kojih su od proizvođača oružja za svaki komad dobili podatke kojoj prodavnici je isporučen, a preko njih su došli i do kupaca.

Utvrdili su i da je posebnost nekoliko pištolja koji su završili u rukama članova klana koji su delovali u Sloveniji bila to što su imali narandžaste cevi. Slovenačka policija otkrila je navodno i u kojim krivičnim delima je korišćeno oružje kojim su kavčani snabdevali kriminalce, a neki pištolji oduzeti su i od njihovih članova.

Foto: MUP

U krivičnoj prijavi piše da su kuriri pištolje krili u kabini kamiona i to u metalnom sanduku kreveta. Na taj način prevozili su ih od "dobavljača" u Slovačkoj do kupaca u Holandiji, Sloveniji i Srbiji.

- Vrzić je nelegalno oružje kupovao u Bratislavi od državljanina Srbije koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru. Prema njegovim uputstvima oružje je isporučio neidentifikovani muškarac - piše u krivičnoj prijavi.

Objašnjeno je da im je taj muškarac oružje predavao u četvrti Ružinov u Bratislavi.

U prijavi je objašnjeno da je ta zločinačka grupa između 22. februara i 29. aprila 2019. godine iz Slovačke u Holandiju pet puta prošvercovala veće količine poluautomatskih pištolja.

- Nakon svake predaje oružja u Holandiji članovi grupe su se vraćali sa kokainom u Sloveniju - piše u prijavi.

Slovenačka policija, podsetimo, 14. maja razbila je tamošnju ćeliju kavačkog kriminalnog klana i osumnjičila najmanje 60 osoba za šverc droge, oružja i nezakonito prebacivanje miliona zarađenih od tog posla iz Španije u Beograd.

Identifikovali su 48 članova, a prijavu su podnijeli i protiv više desetina neidentifikovanih članova te organizovane kriminalne grupe sa kojima su komunicirali putem kriptovane Skaj aplikacije.

Policija je otkrila da je u toj grupi bilo 20 državljana Slovenije, 12 osoba iz Srbije, osam iz Bosne i Hercegovine, petoro iz Hrvatske, zatim dva crnogorska državljanina i jedan iz Makedonije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija