• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

14.07.2021

12:32

PET GODINA ROBIJE ZA PROIZVODNJU MARIHUANE!

PU Kikinde

Vesti

PET GODINA ROBIJE ZA PROIZVODNJU MARIHUANE!

Podeli vest

Za proizvodnju droge umesto jedne, dobio 5 godina zatvora, zbog napada na policajca; tužilaštvo traži veću kaznu! U kući usred Nakova napravio plantažu marihuane; stabljike uzgajao u veštačkim uslovima; Pogledajte njegovu ilegalnu poljoprivrednu laboratoriju

Viši sud u Zrenjaninu je okrivljenom opozvao uslovnu osudu na koju je ranije osuđen u trajanju od jedne godine zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti , te je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina.  Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu uložilo žalbu na presudu, traži veću kaznu zatvora!

Foto: PU Kikinde

Viši sud u Zrenjaninu doneo je presudu, kojom  je N. Č. , 28-godišnjeg Beograđanina oglasio krivim, zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljeni  je posedovao i opremu za ilegalnu delatnost. Pretragom kuće u naseljenom mestu Nakovo kod Kikinde, koju je okrivljeni Beograđanin prethodno kupio za tu namenu,nađena je poljoprivredna oprema: trafo-uređaj, lampe, ventilatori,  uređaj za klimatizaciju, lampe,  veštaka đubriva za razvoj i održavanje biljke i cveta, digitalne vage, aluminijumska creva za dovod vode i vazduha, termometri, tajmer...

Navedenom presudom utvrđeno je da je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje je okrivljeni koristio, u improvizovanoj laboratoriji, policija pronašla 1.364 biljaka kanabisa, prosečne visine 70 centimetara i neto mase 18,2 kilograma.

Policijski službenici PU Kikinda su pronađenu navedenu opremu i biljke u kući okrivljenog odmah oduzeli.

- Pored toga, utvrđeno je i da je okrivljeni neovlašćeno držao u velikoj količini supstance koje su proglašene za opojne droge i to 80 grama sasušenih delova biljke kanabis i sedam ručno napravljenih cigareta ispunjenih sasušenim delovima biljke kanabis. Viši sud u Zrenjaninu je okrivljenom opozvao uslovnu osudu na koju je ranije osuđen u trajanju od jedne godine zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti , te je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina - naveo je viši javni tužilac u Zenjaninu, Zoran Đuran.

- Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu je protiv navedene presude, u delu pravne kvalifikacije i izrečene kazne podnelo žalbu, sa predlogom da se okrivljenom izrekne kazna zatvora u dužem vremenskom trajanju i to po težoj pravnoj kvalifikaciji, po kojoj je optužen - dodao je Đuran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija