• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

15.07.2021

08:00

DANAS SASLUŠANJE BELIVUKOVOG KLANA! Velja Nevolja danas pred tužiocem, sumnjiči se za još dva ubistva!

Vesti

DANAS SASLUŠANJE BELIVUKOVOG KLANA! Velja Nevolja danas pred tužiocem, sumnjiči se za još dva ubistva!

Podeli vest

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i njegovi saradnici, danas će biti saslušani pred Tužilaštvom za organizovani kriminal povodom proširenja istrage koja se vodi protiv njih, a koja ih sumnjiči za još dva ubistva - Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija

Oni će u toku jutra iz pritvora biti sprovedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, gde će imati mogućnost da iznesu svoju odbranu povodom sumnji da su izvršili još dva ubistva koja im se stavljaju na teret.

Ovo saslušanje osumnjičenih biće drugo od početka istrage. Naime, oni su već saslušavani 48 sati nakon hapšenja povodom sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršavala otmice i ubistva na teritoriji Srbije, te i da su se bavili trgovinom droge.

Većina njih branila se ćutanjem, dok su neki negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Još dva ubistva

Danas, oni će biti ispitivani povodom okolnosti rešenja o proširenju istrage protiv njih od 8. jula ove godine. Kako smo pisali, u pomenutom rešenju protiv ove grupe opisano je na koji način su žrtve namamljene i odvezene u kuću strave u Ulici Livadice u Ritopeku.

Iz dokumenata tužilaštva proizilazi da su Vukićević i Gligorijević likvidirani jer su pripadali suparničkoj ekipi od one koju je predvodio Belivuk i zato što su njeni članovi pratili Belivuka i Miljkovića i navodno planirali njihovo ubistvo.

- Osumnjičeni su 14. oktobra 2020. godine na prevaru, a u dogovoru sa Belivukom i Miljkovićem, namamili VUkićevića da dođe na sastanak sa Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu, koji ga je potom odveo do kuće u Ritopeku koju je pripadnicima Belivukove grupe stavio na raspolaganje Vlada Draganić - navodi se u dokumentu tužilaštva.

Foto: Predrag Milosavljević

Modus operandi

Pre nego što je Đurić dovezao Vuklićevića do kuće u prigradskom naselju, u nju su, navodno, došli okrivljeni Srđan Lalić, Marko i Miloš Budimir, Vlada Draganić, Dejan Tešić i Više za sada nepoznatih osoba kako bi se, kako tvrdi tužilaštvo, spremili za likvidaciju. Kako se navodi u rešenju o proširenju istrage, nakon što su ubili Vukićevića, osumnjičeni su pokušali da unište dokaze tako što su prostoriju brisali hemijskim sredstvima.

Aleksandar Gligorijević Puki, prema tvrdnjama tužilaštva, ubijen je 16. juna prošle godine iz gotovo istih razloga i po istom scenariju. Kako se navodi, Belivuk i Miljković su došli do saznanja da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije kuda se oni kreću i da planiraju da ih usmrte iz "snajpera".

- Belivuk i Miljković su tog dana na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 sati dođe na sastanak sa Marko Budimirom u Beton halu. Posle izvesnog vremena Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Gligorijević je ubrzo obijen iz bezobzirne osvete. Osumnjičenu su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove - navode iz tužilaštva.

Porodice žrtava

Saslušanje ove grupe usledilo je nakon što su u utorak, pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, iskaz u tužilaštvu dale porodice pokojnih Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića i još jednog mladića koji se vode kao nestali, kao i sestra "Pink Pantera" Milana Ljepoje. Svi oni, u utorak su dobili statuš oštećenih i oni će moći da učestvuju u postupku koji se vodi protiv Belivukove grupe.

PRONAĐENI OSTACI ŽRTAVA VELJE NEVOLJE, U TOKU NJIHOVA IDENTIFIKACIJA! Porodicama će se prikazivati FOTOGRAFIJE, Hitna pomoć u pripravnosti!

Prema rečima Snežane Mitić iz Udruženja sudija i tužilaca Srbije dodelom statusa oštećenog lica, u konkretnom slučaju članovima porodice žrtava za koje se sumnja da su lišeni života izvršenjem krivičnog dela, isti u postupku istrage, imaju prava predviđena odredbom čl. 50 ZKP-a sa kojima je javni tužilac dužan da ih upozna.

- Između ostalog, imaju prava da ukažu na činjenice i da predlažu dokaze koji su od važnosti za predmet dokazivanja, da razmatraju spise i razgledaju predmete koji služe kao dokaz nakon što budu ispitani kao svedoci, kao i da prisustvuju ispitivanju svedoka i veštaka. Mogu se pridružiti krivičnom gonjenju osumnjičenih lica i istaći imovinskopravni zahtev - navodi naša sagovornica.

Foto: MUP Srbije

Soba strave u kući u Ritopeku

Kako objašnjava, po okončanju postupka istrage, ukoliko se sudu podnese optužnica, imaju prava prisustva pripremnom ročištu i glavnom pretresu, kao i učestvovanja u izvođenju dokaza.

Goran Papić

Bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića biće tužilaštvo sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane).

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenje dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV VELJINOG KLANA! Evo za koje se sve ZLOČINE tereti najopasnija kriminalna grupa u Srbiji!
Hronika

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV VELJINOG KLANA! Evo za koje se sve ZLOČINE tereti najopasnija kriminalna grupa u Srbiji!

Tužilaštvo za organizovani krimininal zvanično je potvrdilo da je ponovo proširena istraga protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, zbog još dva krivična dela teškog ubistva. Kako je saopšteno, Belivukova kriminalna grupa, koja broji skoro 30 uhapšenih članova, tereti se i za zločinačko udruzivanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

13.07.2021

13:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija