• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2021

08:15

KAKO JE ŽAN KLOD VAN DAM POMOGAO CRNOGORCIMA DA POBEGNU SA PLENOM Neverovatan zaplet milionske pljačke po kome bi mogao da se snimi film

Vesti

KAKO JE ŽAN KLOD VAN DAM POMOGAO CRNOGORCIMA DA POBEGNU SA PLENOM Neverovatan zaplet milionske pljačke po kome bi mogao da se snimi film

Podeli vest

Pljačka nakita vrednog 3 miliona evra u Parizu bila je glavna tema u tamošnjim medijima. I možda bi našoj javnosti i promakla ta vest da pljačka nije dobila neverovatan epilog - počinioci su uhapšeni u autobusu za Beograd, a na istom mestu nađen je i plen.

A ovako je sve počelo: muškarac je došao u zlataru na Jelisejskim poljima i tražio da mu zaposleni pokažu neke od najskupljih primeraka nakita.

Kada su oni to i učinili, "mušterija" je otkrila svoje prave namere - izvadio je pištolj i zapretio prodavcima da nakit stave u torbu. Bio je obučen u odelo, na licu je imao hiruršku masku, a nakon što je njegovo naređenje izvršeno, pobegao je sa lica mesta na skuteru, nonšalantno držeći torbu vrednu milione.

 

 

Policija je odmah krenula u akciju i na osnovu snimaka sa sigurnosne kamere uspela da dobije opis lopova. Prva akcija sprovedena je u jednom bioskopu, gde su policajci pretpostavljali da se nalazi. Međutim, nisu bili u pravu pa su nastavili potragu, koja je ubrzo dala rezultate.

Naime, na jednom odmorištu zatekli su autobus, a i njemu dvojicu prestupnika i plen. Putnici autobusa, koji je inače krenuo za Beograd, posvedočili su da su u vozilo upali policajci u civilu,  da su legitimisali sve putnike i da ceo prtljag detaljno pregledan.

 

 

U jednoj torbi nađen je plen, a dvojica muškaraca odvedena su sa lisicama na rukama.

Prema pisanju francuskih medija, reč je o crnogorskim državljanima, starim između 40 i 50 godina, protiv kojih će biti podneta prijava za oružanu pljačku. Prema pisanjima crnogorskih medija, reč je o muškarcima sa Cetinja.

Tamošnji mediji su preneli i da je lopovu u bekstvu pomogao, ni manje ni više, nego legendarni glumac Žan-Klod van Dam. Kako izveštavaju, u trenutku bekstva, zvezda akcionih filmova bila je na ulici, pa su ljudi mahom gledali u njega, što je kradljivcu skupog nakita pomoglo da skoro neopaženo ode sa lica mesta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Spektakularna pljačka nakita od 3 miliona evra šokirala je svet, a njena najveća misterija OTKRIVENA JE U AUTOBUSU ZA BEOGRAD
Hronika

Spektakularna pljačka nakita od 3 miliona evra šokirala je svet, a njena najveća misterija OTKRIVENA JE U AUTOBUSU ZA BEOGRAD

U autobus su ušle naoružane osobe u civilu, vičući na francuskom jeziku "policija, policija". U tom trenutku nastaje haos jer putnici nisu znali šta ih je snašlo. Veoma uzbuđeni policajci naređuju putnicima da se niko ne pomera i samo za nekoliko sekundi u potpunosti kontrolišu autobus. Uperili su pištolje u putnike kao u nekom filmu.

29.07.2021

07:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija