• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

30.07.2021

14:12

OBRT U ISTRAZI! Žena krunski svedok videla ko je Aleksu udario flašom u glavu!

Vesti

OBRT U ISTRAZI! Žena krunski svedok videla ko je Aleksu udario flašom u glavu!

Podeli vest

Novi obrt u istrazi o smrti Alekse Stojmenovića (26) na rođendanu u restoranu „Oaza“ u Aleksincu! Danijela Petković, majka Ognjena Petkovića (18), koji se tereti da je Aleksi zadao kobni udarac otkriva da je gošća Miljana S. stajala tik uz nastradalog i da je videla ko ga je udario flašom u potiljak! Ona kaže da ovaj krunski svedok još nije saslušan u policiji, niti tužilaštvu

Danijela sumnja da su ovi propusti u istrazi namerni, a kao osnov za takve tvrdnje navodi rodbinsko-kumovske veze Miljane S. sa Ivanom Mitrovićem, šefom Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu! 

- Sumnjam da Ivan Mitrović štiti pravog krivca i da najverovatnije ima udela u tome što je moj sin već 73 dana u pritvoru, iako se na snimku iz restorana vidi da Aleksu nije ni dotakao! Miljana je direktni očevidac jer je bila na pola metra od mladića koji je udario Aleksu flašom u glavu, ali nije saslušana ni u policiju niti u tužilaštvu, kao i brojni neposredni svedoci. Miljana je u rodbinsko-kumovskoj vezi sa Mitrovićem zbog čega sumnjam da su umešani u opstrukciju istrage - kaže Danijela, koja je medijima poslala dijagram iz koga se vidi da Miljanina familija radi u pravosuđu.  

- Miljanin rođeni brat Marko je stric slavljenice na čijem se rođendanu dogodila tuča. Marko je oženjen Marijom, koja je kuma tužioca Mitrovića. Marijin brat Vladimir radi u tužilaštvu u Aleksincu, dok je Mitrovićeva supruga sudija u Nišu. Na snimku se vidi da Miljana pokušava da odvoji napadača od Alekse i da se posle toga panično drži za glavu. Sa snimka iz dvorišta je jasno da je Miljana uznemirena, kao i ostali članovi njene porodice. Međutim, izbrisano je 89 sekundi sa tog snimka zbog čega sumnjam da se prikriva osoba koja je ušla iz dvorišta i zadala kobni udarac - navodi Ognjenova majka.  

Kako saznajemo, Više javno tužilaštvo u Nišu nije tražilo veštačenje celog risivera iz restorana, već samo kamere broj šest sa terase. Veštačenje treba da utvrdi da li je minut i po isečen i sklonjen. 

Sudski veštak koji nam je analizirao video-snimak kaže da može da se uoči osoba koja je zadala udarac flašom.

- Detaljnim pregledom snimka uočen je još jedan udarac u zadnju stranu vrata Alekse, koji je mogao da bude koban, a koji je zadat pre udarca flašom. Ne vidi se koji je predmet u ruci, ali po načinu držanja može da se nasluti da je reč o piksli. Pregledom snimka uočio sam osobu koja je zadala udarac flašom. Slika je doduše nejasna, ali policija ima metode prepoznavanja - kaže veštak, koji je zbog svog posla insistirao na anonimnosti i ističe da se matematičkim proračunima, uz korišćenje standardnih proporcija ljudskog tela, lako može izračunati da li je bilo kontakta imeđu dve osobe. 

- Nemoguće je da je Ognjen (visina 173 centimetra) udario Aleksu (visina 192 centimetra) u potiljak. Ako uzmemo u obzir da je rastojanje između njih minimum 50 centimetara i da je ruka kod osobe visine 173 centimetra, sa stisnutom pesnicom, u proseku oko 55 centimetara, kao i da je podignuta pod uglom od 45 stepeni i da u trenutku zamaha nije potpuno ispružena onda se u trenutku zamaha rastojanje povećava. Ognjen savija noge u čučanj i ide unazad, dok jedan gost povlači Aleksu ustranu, i to unazad. To dodatno povećava rastojanje za još 20 centimetara. Sve to dokazuje da nije moglo da dođe do kontakta jer je ruka prošla u visini grudne kosti i da nedostaje bar 15 centimetara za kontakt. Ognjen bi morao da ima ruke koje su 25 centimetara duže od standardnih proporcija da bi mu zadao udarac u zadnju stranu vrata, iza uha – kaže veštak.   

Naš sagovornik navodi da je Aleksa trznuo glavom u trenutku kada je hteo da eskivira jedan udarac i kada ga je jedan gost povukao unazad. On ističe da slike jasno pokazuju da je Ognjenova ruka ispod Aleksine brade i da je u pitanju promašaj. 

- Detaljnom analizom snimka jasno se uočava flaša zelene boje kojom gost udara Aleksu u levu stranu vrata. Odmah posle događaja se pričalo da je Aleksu neko šutirao i da je jedan gost morao čak da legne preko njega da bi ga zaštitio od šutiranja i tuče koja se nastavila. Snimak ukazuje da je tuča preko Alekse trajala puna tri minuta. Postoji velika mogućnost da je neko od prisutnih šutnuo Aleksu u vrat dok je ležao na terasi. Međutim, policija i tužilaštvo još nisu saslušali sve očevice tuče, pre svega odrasle koji su gledali tuču, razdvajali učesnike, pa čak i učestvovali u opštem metežu. Od tragičnog događaja je prošlo dva i po meseca, ali policija nije otkrila ko je osoba sa flašom niti osoba sa pikslom. Nisu podnete prijave protiv svih učesnika tuče, već se to radi selektivno – objašnjav veštak upućen u ovaj slučaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija