• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

03.08.2021

08:42

Već 8 meseci, u jednoj kući kod Svrljiga gori svetlo: Svaki put kad ga vide, komšije prođe jeza, A RAZLOG JE STRAVIČAN

D.K.

Vesti

Već 8 meseci, u jednoj kući kod Svrljiga gori svetlo: Svaki put kad ga vide, komšije prođe jeza, A RAZLOG JE STRAVIČAN

Podeli vest

Svrljiško selo Lalinac već sedam meseci živi u strahu jer su ubice meštanina Borislava Kostića i dalje na slobodi.

Na stravičan zločin podseća ih svetlo u njegovoj kući koje neprestano gori od 22. decembra prošle godine kada je Bora pronađen preklan u svojoj kući.

Isprva se smatralo da je sedamdesetpetogodišnjak izvršio samoubistvo, ali je policijski uviđaj pokazao da je svirepo ubijen. Razlog više što Lalinčani s prvim mrakom ulaze u svoje kuće je što su nerazrešena još dva ubistva u susednim selima za koja veruju da su povezana sa Borinim stradanjem.

Momčilo Simonović (59) je novembra 2016. godine svirepo usmrćen u svojoj kući u selu Galibabinac. Nepoznate osobe su ga tukle i davile do smrti, a pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje. Dve godine kasnije, u susednom Merdželatu sekirom je ubijen Vukadin Božinović (93), a sve ukazuje da je i on stradao od ruke pljačkaša.

Kostićev prvi komšija Bora Marković ne krije nelagodnost što njegove ubice i dalje izmiču ruci pravde.

- Ubiše čoveka i ništa... Ni sa kim se nije svađao, nije bio zamerljiv čovek, živeo je svoj život i eto izgubi glavu na pravdi Boga. Mnogo smo zabrinuti, svaki put kad pogledamo svetlo u njegovoj kući prođe nas jeza. Policija ga je ostavila upaljeno kad su završili uviđaj i više mu niko u kuću nije ušao. Ja sam skoro bio na kratko tamo i to u pratnji policije jer je neko crevo za vodu puklo, ali ništa nisam dirao – priča Marković.

Priznaje da se plaši da bi ubice mogle da se vrate u Lalinac.

Foto: V.N.

Meštani strahuju od ubica

- Svi smo uznemireni, sutra to može da se desi svakome od nas. Te ubice se šetaju po ovim selima, ovo im je treći zločin. Niko nije siguran da mu neće upasti u kuću jer ovo što su do sada radili pokazuje da ne prezaju ni od čega – upozorava uznemireni čovek.

Malina Mihajlović, vlasnica dragstora u Lalincu takođe smatra da su tri nerešena zločina povezana.

- Plašim se priznajem, naročito su deca u strahu. Galibabinac i Merdželat gde su se dogodila dva prethodna zločina, su u blizini, sigurna sam da nije slučajno što se treće desilo u Lalincu. Nadali smo se da će ubice biti otkrivene, ali nikakvih vesti o njihovom hapšenju nema – kazuje Malina.

Boru pamti kao finog čoveka koji nije dao nikome povoda za kavgu, a kamoli za ubistvo.

Foto: D.K.

Kuća Bore Markovića

- Voleo je da dođe u moju prodavnicu na pivo. Sa mojim mužem je često razgovarao o fudbalu. Kad sam čula da se navodno ubio odmah sam znala da to nije tačno, nije on bio od onih što bi digli ruku na sebe. Nosim račune tu po selu, kad prođem pokraj njegove kuće i vidim plakatu, baš se osećam loše. Dvorište zaraslo, kola stoje tamo gde ih je ostavio, u kući gori svetlo... Strašno je proći tom ulicom, Bora nije zaslužio da tako strada – kazala je ova Lalinčanka.

Za nijedno od tri ubistva za sada nema direktno osumnjičenih. Prijateljica pokojnog Momčila Simonovića, Lidija Stejković izdržava kaznu zatvora od dve i po godine, ali samo zbog neprijavljivanja njegovog ubistva jer su pronađeni dokazi da je bila na mestu zločina, ali ne i da je bila direktni izvršilac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija