• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ATV

04.08.2021

11:09

IMAO ZADATAK DA LIKVIDIRA SARADNIKA LUKE BOJOVIĆA Evo ko je Kavčanin uhapšen u Banjaluci - KRIO SE POD LAŽNIM IMENOM, UHAPŠEN KAD JE KRENUO PO PASOŠ

MUP Srbije

Vesti

IMAO ZADATAK DA LIKVIDIRA SARADNIKA LUKE BOJOVIĆA Evo ko je Kavčanin uhapšen u Banjaluci - KRIO SE POD LAŽNIM IMENOM, UHAPŠEN KAD JE KRENUO PO PASOŠ

Podeli vest

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su sinoć jednog od visokopozicioniranih članova Kavačkog klana.

Uhapšen je u Banjaluci kod Ferhadije.

Kako ATV saznaje, reč je o Almiru Jahoviću koji se sumnjiči za pokušaj ubistva Jovana Đurovića, saradnika Luke Bojovića i boksera Nikole Sjekloće u Crnoj Gori 2018. godine.

Jahović se u Banjaluci skrivao pod lažnim imenom, a pripadnici MUP-a Republike Srpske otkrili su krađu identiteta i on je uhapšen u vreme kada je došao da preuzme pasoš.

Akcija MUP-a Republike Srpske sprovedena je u saradnji sa crnogorskom policijom.

Protiv Jahovića i još šest osoba podignuta je optužnica koja ih tereti za planiranje likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

Optužnim aktom obuhavćeni su Adnan Osmanagić, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil.

Za Jahovićem i Osmanagićem su bile raspisane crvene poternice jer su bili nedostupni vlastima Crne Gore. Osmanagić je i dalje u bekstvu.

Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio optuženi Ciriković.

Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najverovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema.

Jovan Đurović ranjen je godinu dana kasnije u Amsterdamu, a bio je označen kao blizak saradnik Luke Bojovića vođe zemunskog klana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ĆORKA BATO

pre 2 godine

Jel' se i on slikao zajedno sa Igorom Dodikom, Danilom Vučićem i glavosečama iz Ritopeka? Grupna fotografija iz ćevabdžinice...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija