• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.08.2021

09:40

SLIKE KOJE OSTAVLJAJU BEZ REČI Potresni prizori nakon paklene noći na Novom Beogradu

Zoran Sinko

Vesti

SLIKE KOJE OSTAVLJAJU BEZ REČI Potresni prizori nakon paklene noći na Novom Beogradu

Podeli vest

Jedan vatrogasac lakše je povređen tokom višesatne borbe sa požarom koji je sinoć izbio u kineskom tržnom centru u bloku 70 na Novom Beogradu.

Nakon skoro 10 sati neumorne borbe vatrogasaca, požar je jutros stavljen pod kontrolu, ali ekipe i dalje dežuraju jer će njegovo gašenje trajati još nekoliko dana.

Foto: Zoran Sinko

Zgarište na Novom Beogradu

Na terenu je bilo 50 vozila i 125 vatrogasaca.

Jutros se i dalje može videti gust oblak dima, a RTS prenosi da se jutros unutar jednog lokala u kineskom tržnom centru zapalila se velika mašina sa uljem.

"Samo dogašivanje ovog prostora trajaće danima zbog vrste robe koja see nalazi unutra - tu je puno organskih materija tj plastike pre svega koja će se paliti i narednih nekoliko dana ali, naše ekipe će biti tu sve vreme, spremne da u svakom trenutku te male požare pogase da bi se kasnije moglo ići u rekonstrukciju objekta", objašnjava Majstorović.

 

Ističe da je ovo jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela u delo. Na terenu je bilo 50 vozila i 125 vatrogasaca. 

"Mi smo intervenisali ovoga puta možda sa najvećim snagama u istoriji Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd. Imali smo na terenu 50 vozila i 125 pripadnika na licu mesta, oni su još uvek tu i biće duži vremenski intervala. Gradske službe su nam pomogle u dopremanju vode koja je preko potrebna za gašenje ovakvih požara", navodi Majstorović. 

Na licu mesta se mogu videti i vlasnici lokala koji pokušavaju da spasu bar delove onoga što je preživelo vatrenu stihiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija