• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

19.08.2021

23:00

Iznenađenje u postupku protiv grupe Veljka Belivuka! Nevolja i mafijaši ćute o optužnici!

Vesti

Iznenađenje u postupku protiv grupe Veljka Belivuka! Nevolja i mafijaši ćute o optužnici!

Podeli vest

Većina advokata uhapšenih članova bande Veljka Belivuka još nije podnela odgovore na optužnicu, pravdajući se da im nije dostavljena dokumentacija iz Francuske o zapleni poruka i snimaka klanja i kasapljenja sa aplikacije Skaj

Veljko Belivuk, njegova "desna ruka" Marko Miljković Mesar i njihovi mafijaši i dalje ćute o optužnici koja je pre dvadesetak dana podneta protiv njih zbog pet teških ubistava, otmice, silovanja i preprodaje droge i oružja.
Specijalnom sudu u Beogradu do sada je stiglo tek sedam odgovora na optužnicu, koja je podignuta protiv ukupno 30 pripadnika ove zloglasne bande.

Na čekanju

Tek kad pristignu svi odgovori na optužnicu, sud će odlučivati da li će tu optužnicu potvrditi ili je vratiti na dopunu
Tatjana Tešić

 

 

Čekaju prevod

Pojedini advokati uopšte ne žele da podnose odgovore, konkretno branioci Marka Miljkovića, navodno jer im nije dostavljena dokumentacija iz Francuske sa prevedenim naredbama tamošnjih sudova o zapleni podataka sa aplikacije Skaj, koju je koristila ova banda.
Sa servera Skaj, podsetimo, zaplenjena je komunikacija, kao i audio i video snimci i fotografije brutalnih ubistava za koja se tereti desetak pripadnika ove grupe. Sav taj materijal je putem međunarodne pravne pomoći iz Francuske dostavljen našim pravosudnim organima.

Foto: Printscreen Pink


Tužilaštvo za organizovani kriminal je 30. jula podnelo optužnicu sudu, koji je nekoliko dana kasnije potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor. Svi oni imaju pravo da u roku od osam dana od prijema optužnice izjave odgovor na nju.
Portparolka suda Tatjana Tešić potvrdila je da je do sada pristiglo samo sedam odgovora na optužnicu, uz pretpostavku da je mnogi branioci nisu ni primili, s obzirom na to da je sezona godišnjih odmora.
- Pojedine optužene brani po više advokata, dok u nekim slučajevima jedan advokat brani više njih. Tek kad nam pristignu svi odgovori na optužnicu, krivično vanpretresno veće suda će odlučivati da li će tu optužnicu potvrditi ili je vratiti tužilaštvu na dopunu. S obzirom na okolnosti, u ovom trenutku je neizvesno kada bi to moglo da bude - izjavila je Tešićeva.
Optužnicom, koja je napisana na 322 strane, Belivuk i Miljković su označeni kao organizatori kriminalne grupe koja je od početka 2019. do hapšenja 4. februara ove godine počinila najteža krivična dela, pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi". Velja Nevolja i Mesar su ostalim članovima bande izdavali naloge koga i kako da ubiju, a prenosili su ih mahom preko Skaja.

Krvava klanica

Na osnovu dokaza, dobijenih najvećim delom iz veštačenja njihovih telefona, nesumnjivo je utvrđeno da su na najbrutalnije načine mučili pa potom ubili Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju.
Skoro svi jezivi zločini su počinjeni u vikendici u Ritopeku, u Ulici Livadice 3. U posebnoj prostoriji koju su zvali "klanica" instalirali su industrijsku mašinu za mlevenje mesa kojom su mleli tela ubijenih, a potom ih u kesama bacali u Dunav.
Inače, prilikom pretresa kuće zaplenjena je i velika količina oružja i municije.

Brutalno lagali da su radili za državu

Većina optuženih je na saslušanju u februaru odabrala da se brani ćutanjem, dok su pojedini, koji su izneli odbranu, negirali krivicu. Vođe grupe, Belivuk i Miljković, kad su shvatili da im ne gine doživotna robija, pokušali su da izvrše pritisak na državne organe tako što su pred tužiocem u julu brutalno lagali da su poznavali najviše predstavnike vlasti i da su sarađivali s njima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija