• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/alo

01.09.2021

14:43

ŠTA SADA?! Centar za forenziku MUP razrešio ključnu dilemu u slučaju smrti fudbalera iz Aleksinca!

Vesti

ŠTA SADA?! Centar za forenziku MUP razrešio ključnu dilemu u slučaju smrti fudbalera iz Aleksinca!

Podeli vest

Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP-a Srbije pregledao je snimke tuče iz restorana „Oaza“ i potvrdio da je fudbaler pao posle udarca u vrat koji mu je zadao gost koji je stajao pored njega!

U istom nalazu piše da Ognjen Petković (18) iz Aleksinca, koji je već 106 dana u pritvoru, nije imao kontakt sa nastradalim mladićem.

- Analizom snimka se vidi da je Ognjen Petković zamahnuo desnom rukom prema Aleksi Stojmenoviću, ali da nije došlo do udarca. Nakon udarca predmetom, najverovatnije flašom zelene boje, Aleksa Stojmenović je posrnuo i pao. Po položaju tela osobe koja stoji iza njega sa leve strane utvrđeno je da mu je ona zadala udarac u vrat. Gost koji je držao flašu udario je Aleksu desnom rukom u levi deo vrata, ispod potiljka - navodi se u zaključku veštačenja koje je uradio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP, čije je ključne delove objavio Alo.

Na snimcima tuče vidi se kako jedan gost udara Aleksu pivskom flašom u glavu. Porodica Petković je tražila da njihov sin bude pušten iz pritvora, tvrdeći da su na snimcima uočili da gost Miloš K. iza žardinjere uzima pivsku flašu kojom je Aleksa udaren i krišom je daje Marku Č. da je skloni!

- Tražili smo od Mirjane Velimirović, zamenice Višeg javnog tužilaštva u Nišu, da detaljno pregleda ove snimke koje je dobila na početku istrage i da za Ognjena traži ukidanje pritvora, ali je ona to uporno odbijala. Na jednom snimku se vidi kako domaćin slavlja i Miljana Stanković, koja je stajala tik pored Alekse kada je udaren pivskom flašom, stoje pored policajca dok piše izveštaj. Tražili smo da Miljana Stanković bude saslušana kao ključni svedok, ali je tužilaštvo to ignorisalo, dok je Viši sud u Nišu bez dokaza našem sinu produžavao pritvor - kaže Danijela Petković, majka osumnjičenog Ognjena, i ističe da su njegovi advokati juče podneli novi zahtev za ukidanje pritvora čim su dobili mišljenje Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija