• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

02.09.2021

20:41

OTAC NASTRADALOG POTVRDIO RADOŠEVU NEVINOST, A SUD U IVANJICI SE OBRUKAO DOPUŠTANJEM NAJGORIH UVREDA I KLEVETA!

Dejan Živančević

Vesti

OTAC NASTRADALOG POTVRDIO RADOŠEVU NEVINOST, A SUD U IVANJICI SE OBRUKAO DOPUŠTANJEM NAJGORIH UVREDA I KLEVETA!

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas je održano ročište na suđenju zbog nesreće u Namenskoj industriji u Lučanima kada su 14. jula.2017. usled požara život izgubila dva radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović

Na današnjem ročištu kao oštećeni izjavu je dao i otac stradalog radnika Milovan Milivojević koji kao i prethodni svedok, takodje nije imao nijedan argument za bilo kakvu krivicu direktora Radoša Milovanovića.

Sta više , otac nastradalog radnika je potvrdio da je generalni direktor Radoš Milovanović napisao naredbu kojom se jasno definiše na koji način se prevozi i manipuliše sa barutom i da je svakog petka pisana naredba u kojoj stoji tačno isplaniran rad svih pogona tokom vikenda, kao i da su kažnjavani svi propusti i nepoštovanje propisa rada sa kojima je generalni direktor bio upoznat.

Ovim izjavama Milivojević, je takodje potvrdio da Radoš Milovanović nikako ne može biti krivac za požar u kome je poginuo i njegov sin.  Međutim nastavak njegovog izlaganja je velika bruka i sramota za sudiju Tomićevića i ivanjički sud kao instituciju, jer je Milivojević iznosio samo klevete i gnusne laži na račun rada i života Radosa Milovanovića.

Sve te, najblaže rečeno odvratne izmišljotine samo jos jednom pokazuju da je Milivojevic i instruisan i motivisan od strane nekih ljudi iz bivšeg rezima koji žele da oblate lik i delo Radoša Milovanovića i unište najbolju fabriku u zemlji a sa njom ugroze egzistenciju i Lučana i celog Moravičkog okruga. Podsetimo da ovo Milivojeviću nije prvi incident i da je od početka ovog procesa na svakom ročištu imao svoj "nastup", od toga da je napadao i vredjao Milovanovića, preko toga da je pozivao na demonstracije i revoluciju u Lučanima do toga da je čak i napao novinarsku ekipu naseg lista koja je izveštavala sa suđenja.

Medjutim, ljudima još uvek nije oduzeta mogućnost ni da lažu, ni da kleveću ni da budu neljudi, ali sudija a pogotovo predsednik suda takav iskaz mora momentalno da prekine. Danas,na sve ove uvrede, sudija nije reagovao, već je posle prigovora advokata odbrane dozvolio Milivojeviću da nastavi i priča o stvarima koje nemaju nikakve veze sa slučajem, bez obzira što svaka njegova reč vređa ljudsko dostojanstvo i čast i što to ni u jednom sudu u Srbiji ne bi bilo dozvoljeno. 

Uz sve to i više je nego očigledno da je otac stradalog radnika “zaboravio” na uzrok požara i potvrdio da ga zanima samo glava Radoša Milovanovića. Njegova priča za javnost da “ne prodaje mrtvog sina” nije u skladu sa 2.452.000 dinara, koliko je preduzeće dalo porodici kao pomoć po raznim osnovama. Sada, sudskim putem traže osam miliona na ime nematerijalne štete koju im je Radoš Milovanović ponudio kao vansudsko poravnanje. 

Ovoga puta je naveo da za smrt svoga sina krivi i poslovođu Boža Miloševića, glavnog poslovođu Ivana Pušicu, tadašnjeg izvršnog direktora Predraga Ilića, upravnika B pogona Gorana Jaćimovića i sada pokojnog Gorana Jovaševića, i smatra da i oni treba da budu optuženi u ovom procesu. 

Advokat branilac Radoša Milovanovića Dragan Palibrk burno je reagovao na iskaz Milivojevića navodeći da on uopšte nije očevidac ovog događaja i da ne može da odgovori na pitanja šta je uzrok nesreće. Prema rečima Palibrka, zbog svega ovoga, branioci će razmisliti o izuzeću sudije i ovog suda, jer je posle ovog pretresa “njihova nepristrasnost itekako dovedena u pitanje”.

Foto: Printscreen

- Sve ono što je oštećeni u blizu dva sata pričao pred sudom u Ivanjici ili nema nikakve veze sa predmetnim događajem i navodima iz optužnog predloga tužioca, ili je potpuno irelevantno za sam događaj. Bezmalo je hronološki ispričao 35 godina svog rada u ovoj fabrici o kojoj je pričao sve najgore, pa se ja pitam ako je to tako loše i najcrnje kako je pričao, šta mu bi da i dan danas radi u toj fabrici. Oštećeni uopšte nije očevidac ovog događaja i o ključnim stvarima, kao što je - šta je direktan uzrok nastanka nesreće, kao i ko je doprineo nastanku tog direktnog uzroka nije rekao nijednu jedinu reč, iz razloga, kao što sam rekao, niti je bio prisutan kada se nesreća dogodila, niti je mogao da ukaže na te dve ključne stvari. Ali, nije problem što je oštećeni zlonamerno i sa očiglednim animozitetom prema prvookrivljenom Radošu Milovanoviću izrekao niz neistina i ružnih stvari u dva sata, koliko je svedočio, već sudija koji postupa u ovom predmetu, koji je dozvolio oštećenom da za to vreme priča em netačne i bez jednog dokaza proverene stvari o prvookrivljenom, već i stvari koje nemaju veze sa ovim postupkom i koje nisu predmet optužbe – rekao nam je Dragan Palibrk, advokat branilac Milovanovića, koji je burno reagovao na ovakav način vođenja postupka sudije Ljubiše Tomićevića, ali i pored njegovih prigovora sudija je nastavio sa “praksom da oštećenom nastavi da priča sve što mu padne na pamet”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija