• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

11.09.2021

12:18

POZVAO BIVŠU TAŠTU I REKAO "UBIO SAM JE" Detalji jezivog zločina u Beški, otkriven i motiv

Informer DN/Aleksandar Jovanović Cile/facebook

Vesti

POZVAO BIVŠU TAŠTU I REKAO "UBIO SAM JE" Detalji jezivog zločina u Beški, otkriven i motiv

Podeli vest

Zolika Holik (49) iz Beške u petak je autom pregazio i ubio bivšu suprugu Jasminu (47) ispred kuće njenih roditelja u tom mestu, a zatim je njen leš stavio u vozilo i odvezao ga svojoj kući!

Pomahnitali Zolika je potom telefonom pozvao Jasmininu majku i mirno joj rekao: "Ubio sam je", a onda je obavestio i policiju.


Motiv stravičnog zločina je bolesna ljubomora, pošto Holik nikako nije mogao da se pomiri s činjenicom da Jasmina neće da mu se vrati.

Mirno sve priznao

Jasminina majka Božica Markov ispričala nam je da je njena ćerka sa svojim sinom pre dve godine došla da živi u roditeljsku kuću, u Ulici devet Jugovića, nakon što je napustila muža Zoliku.
- U petak rano ujutro izašla je iz kuće i krenula na posao, kad se Zolika zaleteo kolima na nju i pokosio je. Mi u kući ništa nismo čuli... Nešto kasnije, oko sedam sati ujutro, Zolika me je pozvao telefonom i samo mi je rekao: "Ubio sam je!", a onda je prekinuo vezu. Odmah sam pozvala Jasminu na mobilni, ali nije se javljala. Nisam mogla da prestanem da drhtim, rekla sam Siniši da pozove policiju - priča očajna Božica.
Skoro u isto vreme kada je Jasminin sin pozvao policiju, isto je učinio i Zolika. On je hladnokrvno kazao policajcima da je ubio suprugu i da je njen leš kod njega u kući, u Ulici Branka Radičevića.

Foto: Informer DN/Aleksandar Jovanović Cile

Ulica u kojoj se zločin dogodio


- Pričao je o ubistvu bez ikakvih emocija. Kazao je da je rešio da ubije bivšu ženu i da ju je autom čekao u zasedi ispred kuće njenih roditelja. Kada ju je video da ide ulicom, samo je dao gas i dvadesetak metara od njene kuće ju je udario s leđa. Nosio ju je na haubi desetak metara pre nego što je ukočio. Nesrećna žena je tada pala na put, a Zolika je ponovo dao gas i pregazio je - kažu u policiji, i dodaju:
- Holik je zatim izašao iz auta i ubacio Jasminino telo na zadnje sedište. Potom se odvezao do svoje kuće, u kojoj je do razvoda živeo zajedno s Jasminom.
Patrola policije je u toj kući zatekla Zoliku, kao i unakaženo Jasminino telo. Lekari Hitne pomoći mogli su, nažalost, samo da konstatuju njenu smrt.

Nije joj bilo pomoći

Zolikin komšija rekao nam je da je u petak oko 7.30 sati video kola Hitne pomoći, tri policijska vozila i dvojicu mladića u civilu ispred Holikovog dvorišta.


- Tada sam čuo šta je uradio... Iskreno, uopšte me ne čudi, jer je Zolika uvek bio agresivan, naročito kad popije, a često je bio pijan. Mnogo puta je pretukao jadnu Jasminu. Ubije je od batina, ona pobegne kod roditelja, ali mu se svaki put vraćala, valjda zbog dece. Poslednji put kad je pobegla kod roditelja, konačno je odlučila da ga napusti. Imaju odraslu decu, sina i ćerku... Ćerka Anita se udala i živi s mužem, čuo sam da ima dvoje dece, a sin Siniša je bio s majkom kod njenih roditelja - kaže komšija. 


Teško ubistvo, preti mu doživotna

Zoliki Holiku je, po nalogu tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i on će nakon toga biti saslušan. Posle obavljenog uviđaja, tužilac je odlučio da se protiv Holika podnese krivična prijava za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija