• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2021

13:19

Policajka iz Beograda osuđena na godinu dana kućnog zatvora: Nakon likvidacije kuma bacila pištolj u kontejner

Vesti

Policajka iz Beograda osuđena na godinu dana kućnog zatvora: Nakon likvidacije kuma bacila pištolj u kontejner

Podeli vest

Viši sud u Beogradu ponovo je danas osudio na istu zatvorsku kaznu od godinu dana kućnog zatvora pripadnicu MUP Mariju Nikolić jer je nakon ubistva svog kuma i navodnog pripadnika "kavačkog klana" Davorina Baltića u beogradskom naselju Neimar, iz njegovog automobila uzela pištolj koji je potom bacila u kontejner.

Ista kazna bila joj je izrečena i u januaru ove goidne ali je Apelacioni sud, usvojio žalbu njenog branioca i tu presudu ukinuo, naloživši da joj se ponovi suđenje.

Ovoje prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Nikolić je osuđena za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, koje je izvršila u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog naglog porasta emocionalne napetosti i straha visokog intenziteta.

Ona je nakon ubistva Baltića, u garaži zgrade u Ulici Internacionalnih brigada iz vozila uzela pištolj u kojem je u cevi bio jedan metak dok se u okviru nalazilo 11 metaka, a zatim ga nosila do Ulice Stojana Protića gde ga je bacila u kontejner nakon što je pozvao načelnik Policijske stanice Vračar da se vrati do Ulice Internacionalnih brigada.

Baltić je ubijen 1. januara 2018. godine u večernjim satima, kad je izrešetan ispred kuće u kojoj je boravio na Vračaru.

Mediji za Baltića pišu da je bio član "kavačkog klana", koji je u višegodišnjem sukobu sa "škaljarskim klanom".

Marija Nikolić je kuma Baltićeve supruge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Krtice iz policije Belivuku dostavljale informacije o UBICAMA KAVČANINA! Davorin Baltić izrešetan u centru Beograda, JEZIVO KLUPKO ZLOČINA SE SADA ODVIJA!
Hronika

Krtice iz policije Belivuku dostavljale informacije o UBICAMA KAVČANINA! Davorin Baltić izrešetan u centru Beograda, JEZIVO KLUPKO ZLOČINA SE SADA ODVIJA!

Tokom pretresa prostorija na stadionu FK Partizan, koje su Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove grupe koristili, policija je našla dokaze koji ukazuju da imaju doušnike među istražiteljima. U bunkeru je otkrivena celokupna dokumentacija, snimci i svi dokazi prikupljeni tokom istrage ubistva pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića u Beogradu 2018 godine

15.06.2021

09:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija