• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti.me

17.09.2021

12:47

Posle surove likvidacije u kući u Crnoj Gori, ekipa Velje Nevolje "odradila" još jedan DETALJNO OSMIŠLJEN PLAN

printscreen

Vesti

Posle surove likvidacije u kući u Crnoj Gori, ekipa Velje Nevolje "odradila" još jedan DETALJNO OSMIŠLJEN PLAN

Podeli vest

Crnogorska policija i tužilaštvo sumnjiče Veljka Belivuk, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i državljanina Crne Gore Ratka Živkovića za ubistvo škaljarca Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Kako je ranije saopšteno, krvava ubistva dogodila su se u jednoj kući pored Danilovgrada, u koju su žrtve namamljene. Sada su crnogorski mediji objavili detalje iz kuće strave, odnosno kako su osumnjičeni prikrivali tragove svog jezivog zločina.

- Utvrđeno je da su radili grube radove u unutrašnjosti kuće, odnosno da su zidove skroz strugali, potom gletovali i krečili, kao i da su u kući nedavno zamenjene pločice, parket i nameštaj. To je učinjeno kako bi se otklonila mogućnost da se pronađu tragovi krvi, DNK žrtava, ili bilo kakav drugi trag. Ipak, veštačenja su u toku, a mimo toga prikupljaju se i ostali dokazi - rekao je izvor Vijesti i dodao:

Potraga za dokazima

- Upoređivane su i veštačene fotografije koje su međusobno razmenjivali, a na kojima se u toj kući vide oštećeni. Takođe, to je utvrđeno i po nekim karakterističnim prostorijama, rasporedu, lokaciji...

Kuća u kojoj su prema tvrdnjama Tužilaštva i policije, 14. oktobra prošle godine prvo namamljeni pa ubijeni Hodžić i Spahić, nalazi se u spuškom zaseoku Stanjevića rupa.

Foto: Reuters

Policija Belivuka i Miljkovića sumnjiči za dva ubistva u Danilovgradu

Ono što je i dalje misterija za policiju jeste na koji način su tela ubijenih uklonjena iz kuće, i ko je je sve učestvovao u tome, s obzirom na to da se beograska ekipa osumnjičenih već iste večeri vratila za Srbiju.

- Hodžić je ubijen odmah kada je sa Milem Radulovićem, Živkovićem i Spahićem ušao u kuću. Belivuk ga je iz vatrenog oružja pogodio u predjelu glave. Na Spahića, koji je krenuo da beži, istovremeno su fizički nasrnuli Miljković i Janković, kojeg su potom vezali, a onda i ubili. Tada su uhvatili i vezali i Radulovića. Nije utvrđeno gde su njega odveli, ali se sumnja da je već iste noći, odnosno u noći između 14. i 15. oktobra ilegalnim putem prebačen u Srbiju - kazao je sagovornik iz istrage.

Presudio mu hicem u glavu

Detalji jezivog dvostrukog ubistva su navedeni ranije u saopštenju Tužilaštva, u kome se precizira da su osumnjičeni Belivuk, Miljković i Janković ubili Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković, tako što je prethodno obezbedio kuću u koju su namamljeni pa likvidirani.

- R.Ž. je stupio u telefonsku komunikaciju sa H. D. koji je određen da bude ubijen od strane kriminalne organizacije, te je koristeći prethodno stečeno poverenje, tražio oštećenima da dođu u naselje Spuž u opštini Danilovgrad u kuću koju je koristio, a kako bi se videli. Za to vreme su osumnjičeni B. V., M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza, ušli u Crnu Goru i došli do kuće Ž. R., a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih S. A. i H. D., pa je 14. 10. 2020. godine oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Ž. R., osumnjičeni B. V. odmah lišio života H. D. na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave nanoseći mu povrede usljed kojih je nastupila smrt - naveli su iz Specijalnog tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija