• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ministarstvo finansija

30.09.2021

12:06

Kinez sleteo u Beograd sa sumnjivom kutijom... Carinici posle 5 minuta shvatili ŠTA JE HTEO DA UNESE U SRBIJU!

Ministarstvo finansija

Vesti

Kinez sleteo u Beograd sa sumnjivom kutijom... Carinici posle 5 minuta shvatili ŠTA JE HTEO DA UNESE U SRBIJU!

Podeli vest

Carinici su u saradnji sa policijom 29. septembra 2021. godine na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili pokušaj krijumčarenja luksuznog sata vrednog preko 50 hiljada dolara

Ručni sat marke "Patek Philippe" otkriven je u prtljagu 36-godišnjeg kineskog državljanina koji je u Beograd doputovao iz Dubaija gde ima prijavljeno prebivalište.

Nakon što je preuzeo prtljag sa karusela, uputio se u zeleni kontrolni prolaz, namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Foto: Ministarstvo finansija

Tokom kontrole prtljaga na skeneru, carinici su uočili da se u prtljagu ovog putnika nalazi prazna kutija nalik na pakovanje od sata, kao i dva objektiva za fotoaparat.

Detaljnim pregledom koji je usledio, potvrđeno je da je putnik novi sat na kome se još nalazila zaštitna folija stavio na ruku, dok je originalno pakovanje i sertifikat spakovao u čekirani prtljag.

Ubrzo je u ličnoj torbici putnika otkriven i račun za povraćaj poreza za sat vredan više od 53.000 dolara.

U prtljagu putnika su se našla i dva objektiva marke "Sony" čija je vrednost procenjena na iznos od po oko 2.000 dolara.

Foto: Ministarstvo finansija

Na pitanje carinika zašto nije prijavio vrednu robu koju je imao nameru da unese u Srbiju, putnik je rekao da nije znao da treba to da učini, jer su objektivi već korišćeni, a sat je kupio za sebe. Iako je ovo uobičajan izgovor putnika, mora se znati da nepoznavanje propisa, ne oslobađa odgovornosti.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, dok je otkrivena luksuzna roba privremeno zadržana do njegovog okončanja.

Podsećamo da putnici imaju pravo u zemlju da unesu i vrednije stvari, ali moraju da ih prijave i za njih plate uvozne dažbine. Roba čija vrednost prelazi iznos od 3.000 evra ne može da se carini na samom prelazu, već se upućuje u redovan carinski postupak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

/Video/ Srpska policija učestvovala u VELIKOJ AKCIJI U 8 DRŽAVA NA DVA KONTINENTA! Pao 61 ČLAN KRIMINALNE GRUPE, zaplenjeno 2,6 tona kokaina!
Hronika

/Video/ Srpska policija učestvovala u VELIKOJ AKCIJI U 8 DRŽAVA NA DVA KONTINENTA! Pao 61 ČLAN KRIMINALNE GRUPE, zaplenjeno 2,6 tona kokaina!

U međunarodnoj akciji sprovedenoj u osam država na dva kontinenta, pod pokroviteljstvom Evropola, u kojoj su aktivno učešće uzeli i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, kao i Tužilaštvo za organizovani kriminal, tokom 2020. i 2021. godine zaplenjeno je 2,6 tona kokaina i uhapšen 61 pripadnik organizovane kriminalne grupe

27.09.2021

11:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija