• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mup Srbije

25.10.2021

14:27

Puni automobili zimskih jakni i farmerki! Carinici zaplenili krivotvorenu robu!

MUP Srbije

Vesti

Puni automobili zimskih jakni i farmerki! Carinici zaplenili krivotvorenu robu!

Podeli vest

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, u dubinskim kontrolama sprovedenim u blizini Kraljeva, otkrili i zaplenili veću količinu zimskih jakni i farmerki bez ikakve prateće dokumentacije i zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine

Podsetimo da carinici robu ne kontrolišu samo na granici, već i u dubini teritorije, pa ako je neko sa krijumčarenom robom i uspeo da prođe granični prelaz, još uvek ne znači da je uspeo u svom poduhvatu.

Naime, vrlo lako se može desiti da ga mobilni tim carinika prekontroliše na nekom od lokalnih puteva u unutrašnjosti teritorije.

Foto: MUP Srbije

Tako su tokom samo jednog prepodneva, u okolini Kraljeva, otkrivena dva pokušaja krijumčarenja krivotvorene robe i to kod mesta Bogutovac na putu Kraljevo-Raška, kao i na magistralnom putu Čačak – Kraljevo kod mesta Mrčajevci.

Prvo je kod mesta Bogutovac zaustavljen VW pasat zrenjaninskih registarskoh oznaka, čije je zadnje sedište bilo natovareno jaknama za koje 50-godišnji vozač nije posedovao nikakvu dokumentaciju.

Par trenutaka kasnije, crni plastični džakovi ispunjeni spornim jaknama pronađeni su i u prtljažniku njegovog automobila.

Kako na licu mesta nije bilo uslova za pregled, vozilo je sprovedeno do carinskog magacina u okviru carinske ispostave Kraljevo, gde je izvršena detaljna kontrola i utvrđeno da vozač ne poseduje nikakvu dokumentaciju o poreklu 60 zimskih jakni, kao ni dokaze o plaćenim dažbinama za robu stranog porekla, a da pritom na jaknama stoji obeležje brenda ''Nike'' u čiju se autentičnost sumnja.

Foto: MUP Srbije

Još kopija tekstilnih proizvoda otkrili su carinici samo dva sata kasnije u dubinskoj kontroli kod mesta Mrčajevci kada su zaustavili ford galaksi novopazarskih registarskih oznaka.

U automobilu kojim je upravljao 52-godišnji vozač, carinici su zatekli prtljažnik pun garderobe, pa je vozilo dopraćeno do carinske ispostave Čačak, gde je detaljno pregledano.

Utvrđeno je da se u prtljažniku automobila nalazilo 135 pari farmerki sa obeležjima poznatih brendova za koje se sumnja da su falsifikovana. Najviše je bilo farmerki sa oznakama brenda "Diesel"; i "Dsquared".

Zaplenjena garderoba za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine zadržana je u magacinu carinske ispostave Kraljevo do okončanja prekršajnih postupaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

COVEK KUPIO U NOVOM PAZARU DA PREZIVI A VI MU ODUZMETE. ZASTO NE ODUZMETE ROBU DIREKTNO U NOVOM PAZARU OD SVERCERA, PA NARAVNO DA NESMETE IZ RAZNIH RAZLOGA IPAK JE LAKSE SIROTINJI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija