• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

27.10.2021

08:33

OD POTRAGE DO SPALJENIH TELA! Prošlo je mesec dana od monstruoznog ubistva Đokića - retrospektiva zločina koji je potresao Srbiju!

printscreen

Vesti

OD POTRAGE DO SPALJENIH TELA! Prošlo je mesec dana od monstruoznog ubistva Đokića - retrospektiva zločina koji je potresao Srbiju!

Podeli vest

Pre mesec dana, u nedelju, 26. septembra, nestali su Goran Đokić (57), vlasnik menjačnice, njegova žena Gordana (56) i ćerka Lidija (25). Njima se trag izgubio oko ponoći, kada su iz sela Moravac krenuli kući u Aleksinac

Verica Đokić je u utorak prijavila policiji njihov nestanak. Od tog dana je cela Srbija bila na nogama.

- Sve je bilo uobičajeno, pozdravili su se i otišli. U ponedeljak se nisu javljali na fiksni telefon. U utorak smo više puta zvali na mobilni, ali odgovora nije bilo. Onda smo odlučile da odemo do njihovog stana u Aleksincu, ali ni tamo ih nije bilo, a nije bilo ni njihovog auta. Ni u menjačnici nije bilo nikoga, zaključana je. Bog zna gde su! Zabrinuli smo se - rekla je tada rođaka Verica.

Foto: D. K.

Okolinu Aleksinca danima su nadletali helikopteri, tražio se njihov automobil, "pasat" crne boje, ronioci su pretraživali Bovansko jezero, inspektori su više puta detaljno pretresali njihov porodični stan. Dokazi su isključivali mogućnost da je porodica napustila zemlju.

Foto: D.K.

Već u subotu, 2. oktobra pronađen je zapaljen auto marke "pasat" kod mosta u ataru sela Tešica, prema Trnavi, desno od puta pored Morave. U automobilu nije bilo tela. Ali, bilo je već jasno. Vozilo je bilo na nepristupačnom terenu, na obali do koje se dolazi zemljanim putem uz reku. Istog dana, pronađena su i tela nestalih članova porodice Đokić. Bila su prekrivena lišćem i granjem, pisali su mediji. U tom trenutku je čak i Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin stigao u Aleksinac.

Foto: D. K.

Pred policijom je bio težak slučaj, a Srbija je ostala zatečena pred zločinom kakav se ne pamti!

Već tog trenutka su počela nagađanja, ali svako je imao isti zaključak - Gorana, Gordanu i Lidiju je ubio neko koga su dobro poznavali! Kao bomba je odjeknula vest - prošle nedelje 21. oktobra uhapšen je osumnjičeni za ovu jezivu likvidaciju - i to žrtvin brat od tetke Goran Džonić! 

Foto: printscreen facebook

Na trenutak zaćutala je cela Srbija! A onda su progovorili meštani Moravca. Ubijena porodica Đokić živela je u komšiluku sa svojim dželatom!

Džonić je bivši vatrogasac u penziji. Često je prao Goranova kola, pošto on nije imao poverenja u radnike perionice zbog sefova koje je držao u automobilu. Takođe, rođaci su za medije govorili i da su zajedno dva brata često menjali gume na žrtvinim kolima. Zato je osumnjičeni odlično znao gde se novac nalazi. Na kraju je upravo on iz sefa svog brata ukrao 43.000 evra koje je uredno, nakon zločina, zakopao u dvorištu kuće svog sina.

Foto: Zoran Sinko

Kad je policija zakucala na njegova vrata, Džonić je krivicu pokušao da svali na svoje sinove. Odmah sutradan, policija je uhapsila još četvoricu jer je ih Džonić proglasio za svoje saučesnike. Više puta je menjao iskaz, a istraga o ovom slučaju i dalje traje.

Hronologija ubistva

  • 26. septembar - Malo pre ponoći Goran, Lidija i Gordana Đokic krenuli su iz Moravca, iz kuće Goranove majke, ka Aleksincu, gde žive, i otad im se gubi svaki trag.
  • 28. septembar - Rodaka Veriсa Đokić je prijavila nestanak Gorana, Gordane i Lidije policiji u Aleksincu. Počela je potraga.
  • 29. septembar - Policija na osnovu malobrojnih snimaka sa sigurnosnih kamera otkriva da su Đokići na dan nestanka skrenuli s puta i da nisu pošli ka Aleksincu.
  • 30. septembar - Patrole češljaju područje od sela Moravac do sela Tesica, dok helikopter nadleće to područje.
  • 1. oktobar - Ronioci su pretraživali Južnu Moravu, kao i sve vodne površine u Moravcu i okolini.
  • 2. oktobar - Policija u ataru sela Tesica otkriva spaljen "раsat" koji je pripadao Đokićima. Nekoliko sati kasnije u ataru sela Moravac pronađena su ugljenisana tela Gorana, Lidije Gordane. Tela su bila u jami, prekrivena daskama i granjem.
  • 3. oktobar- Policija potela saslušanje rođaka Đokica.
  • 4-5. oktobar - Inspektori su nastavili da saslušavaju meštane Moravca i Tesice, više od 200 osoba je dalo iskaz, činilo se da je istraga udarila u zid.
  • 7. oktobar - Goran, Gordana i Lidija Đokić sahranjeni na lokalnom groblju u Moravcu, povorka krenula iz kuće Goranove majke.
  • 10-15. oktobar - Policija je pregledala spiskove zatvoreni ka iz okolnih zatvora koji su kobnog dana bili na vikendu.
  • 17. oktobar - Policija je blokirala sela Moraаvac i Tesica u роtrazi za malim crvenim automobilom.
  • 21. oktobar - Inspektori hapse Gorana Džonića zbog sumnje da je oteo, ubio i zapalio Gorana, Lidiju i Gordanu Đokić. U njegovom dvorištu pronađen je zakopan novac koji je ukrao iz automobila ubijenih Đokića, a u Džionićevom stanu u Aleksincu otkriven je pištolj koji je korišćen u zločinu.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija