• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

28.10.2021

16:15

AUTOMOBIL U GARAŽI BRAĆE IZ MORAVCA DEMANTUJE UBICU?! Tragovi na mestu zločina pripadaju Džoniću i žrtvama, JOJKE IZ ZATVORA PORUČUJU DOKAZAĆE NEVINOST!

Informer

Vesti

AUTOMOBIL U GARAŽI BRAĆE IZ MORAVCA DEMANTUJE UBICU?! Tragovi na mestu zločina pripadaju Džoniću i žrtvama, JOJKE IZ ZATVORA PORUČUJU DOKAZAĆE NEVINOST!

Podeli vest

Različita veštačenja koje je naložilo Više javno tužilaštvo privode se kraju, a ono što je do sada utvrđeno je da svi tragovi pripadaju ili ubici ili žrtvama

Vozilo koje pripada majci braće K.M. i K.M. iz Moravca, koja se nalazi u inostranstvu takođe je izuzeto kao moguć dokaz u istrazi ubistva tročlane porodice Đokić čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru ovog sela.

Nakon hapšenja ove dvojice braće, a na osnovu optužbi prvoosumnjičenog Gorana Džonića da su bili inspiratori svirepog zločina, osim vozila "porše kajen" koje pripada jednom od njih, organi gonjenja su odlučili da se pozabave i "renoom tvingom" zatečenim u njihovoj garaži. Ovo iz razloga što su svedoci pominjali da su uoči zločina navodno u Moravcu viđali nepoznati crveni automobil, ali je baš takvo vozilo i Džonić opisao kao ono kojim su se braća Jojke vozili u noći ubistva.

Foto: D.K.

 

Prema njegovim tvrdnjama, crvenim vozilom upravljao je D.P. iz aleksinačkog sela Nozrina, inače dobar prijatelj uhapšene braće za kojim je, zbog njegovih navoda, raspisana poternica jer se nalazi u inostranstvu. Dalje je tvrdio da je to vozilo pratilo "folksvagen pasat" u kojem je bila porodica, jedan od braće K.M, ali i on do mesta zvanog Dudine Bare.

Kako je dalje naveo, kada su stigli na mesto planirane likvidacije, naređeno mu je da pređe u crveni automobil, dok su Đokići ubijani.

Nekoliko stvari se ne uklapa u Džonićevu priču

Međutim, kako saznajemo, sa vozilom koje je zatečeno kod uhapšene braće, postoji nekoliko stvari koje se ne uklapaju u njegovu priču.

Foto: D. K.

 

- To vozilo nije crvene već bordo boje, u noćnim uslovima izgledalo bi još tamnije nego što jeste. Zatim, on tvrdi da je automobil koji su braća navodno koristila imao petoro vrata, a "reno tvingo" koji je izuzet ima samo troja. Ništa za sad ne ukazuje na to da ovo vozilo ima bilo kakve veze sa zločinom - objašnjava naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, različita veštačenja koje je naložilo Više javno tužilaštvo privode se kraju, a ono što je do sada utvrđeno je da svi tragovi pripadaju ili ubici ili žrtvama. Od sledeće nedelje tužilaštvo bi trebalo da počne sa saslušavanjem svedoka, među kojima i dvadesetogodišnjeg mladića iz Moravca, koji je nevoljno umešan u nezapamćen zločin.

Njega je Džonić dan uoči ubistva zamolio da ga preveze do Moravca, nakon što je skuter ostavio na mestu između sela Tešica i Trnava gde je planirao da spali automobil svog brata od tetke, kako bi se dvotočkašem vratio kući.

Braća Jojke uvereni dokazaće nevinost

Beogradski advokat Mladen Magdalenić obišao je u Nišu svoje klijente za koje kaže da su uvereni da će se njihova nevinost dokazati.

- Oni se ponašaju onako kako bi se ponašao svako ko je nevin u pritvoru. Nije im svejedno, ali su svesni da protiv njih ne postoji nijedan dokaz jer ništa učinili nisu. Očekujem da će se na slobodi naći i pre isteka 30 dana koliki je maksimum pritvora određenog rešenjem sudije za prethodni postupak - kazao je Magdalenić.

Osim Džonića i braće K.M. i K.M, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u pritvoru se nalaze i njegovi sinovi S.Dž. i M.Dž. koji su takođe osumnjičeni za teško ubistvo za koje je zaprećena i kazna doživotne robije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija