• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika

07.11.2021

20:24

AUDIO-SNIMCI VELJE NEVOLJE! "Fudbaleri tripuju da su mafijaši!"!" Evo šta kaže o menadžerima!

printscreen

Vesti

AUDIO-SNIMCI VELJE NEVOLJE! "Fudbaleri tripuju da su mafijaši!"!" Evo šta kaže o menadžerima!

Podeli vest

Izlaze na splavove, voze se blindiranim kolima, a kad dođe dan za naplatu, onda se poplaše

U poslednjoj od sedam epizoda audio-razgovora Veljka Belivuka koje ekskluzivno emituje Republika.rs koljač iz Ritopeka pričao je o fudbalerima, menadžerima, transferima...

Kako se pokazalo, Belivuk nema lepo mišljenje o fudbalerima:

Foto: Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

- Fudbaleri su najgori ljudi, ubedljivo, ima par izuzetaka, svaka čast onom Saletu Iliću i onom Božinovu, svaka čast, veći Srbin nego pola onih što igraju ovde. Određeni fudbaleri su voleli da izađu na splav, da se slikaju, pokazuju, izlaze, da se voze blindiranim kolima. Zašto? Oni su omašili profesiju. To je kao kad taksista istripuje da je kriminalac, to je taj problem. Ovde su ti neki određeni fudbaleri mislili da su kriminalci, družili se s takvim glavama, e onda kad je došao dan za naplatu, onda su se oni poplašili, ovo, ono, počeli da se žale.

PSIHOLOŠKI PROBLEM

Velja Nevolja opisao je i kako su on i njegova ekipa tražili od uprave da kažnjava fudbalere kada igraju loše:

- Mi smo onda tražili od uprave da, kad igraju loše, pošto oni traže nagradu kad igraju dobro, da budu nagrađeni, imaju bonus, mi smo tražili kad igraju loše, da im se odbije od plate. Zašto da ne, to je tabu tema, niko ne sme to da pomene, a mi smo to tražili. Mi smo to rekli na sastanku na Teleoptiku. Oni su imali izgovor kako loše igraju zbog odvijanja stvari u klubu. Kakve ti veze imaš s tim šta se dešava u klubu? Jao da, otkad se splavovi zovu psihički problem, psihološki je problem, a ne psihički. I onda smo otišli na Teleoptik i rekli im. Ti treba da igraš, brate, ti si igrao, ti si učio to, šutirao si loptu ceo dan i promašiš je na utakmici. Pa ti si debil, dečko. Onda ne treba da radiš to, ja, da radim svoj posao loše, ja ga ne bih radio.

Belivuk je govorio i o menadžerima fudbalera:

- Ti menadžeri, šta oni rade, oni dođu lepo u školu, kao što je Teleoptik, i pričaju s nekim od osoblja. Pitaju ko je tu dobar igrač i onda priđu njegovim roditeljima. Meni je to katastrofa, roditelji su krivi, roditelji su napravili decu i onda su negde u toku svog života videli da nisu uspeli ni u čemu, ali da njihov sin dobro igra fudbal. Kao što je to sad Novak Đoković, super, svaka čast, ko je, bre, trenirao tenis pre Novaka Đokovića, sad svi teraju decu na tenis da bi bili milioneri. I onda, šta se desi, deca već sa deset godina imaju profesionalne ugovore. Deset, 12 godina, imaju profesionalni ugovor, koji ih obavezuje na kojekakve stvari. A šta oni daju zauzvrat, kupe mu kopačke, kostobran, šorts i majicu i eventualno mu daju 100 evra mesečno. I to je sve od ulaganja do njegove 16. godine. Ranije si mogao da se prodaš tek sa 23, 24 godine, oni sad sa 16 godina igraju već u prvom timu i prodaju se u Real Madrid i onda propadnu. Tako upropaste detetu i karijeru i život i sve.

ZA MALE PARE

Kako navodi Belivuk, menadžeri kupuju decu za sitne pare.

- Sve kreće od roditelja prvo, pa krene od tog trenera koji je rekao tom menadžeru to, odakle mu pravo uopšte da kaže ko je dobar igrač, a ko nije, da klasifikuje decu. E tek je na kraju uprava kluba, oni su tek na kraju i tu upravu kluba čini 12 ljudi. Ima ih dobrih, ima ih i loših, kao svugde, kao u svakom poslu. Pare, prosto i jednostavno pare, ranije je san svakog klinca bio da igra za Zvezdu ili Partizan, ne da ide da se proda u Real ili Barsu, to mu je bio san, sad mu je samo san da se upiše u Teleoptik, bude godinu dana, pređe u Partizan, iz Partizana posle šest meseci ode dalje i da se nikad više ne seti svog kluba, nikada. Za sitnice ih kupuju, verujte mi, oni ih upropaste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija