• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

08.11.2021

09:20

DŽONIĆ IMA PODVOJENU LIČNOST?! Advokat rođaka pobijenih Đokića procenio ubicu

printscreen facebook

Vesti

DŽONIĆ IMA PODVOJENU LIČNOST?! Advokat rođaka pobijenih Đokića procenio ubicu

Podeli vest

Rodbina ubijene porodice Đokić strahuje da možda nikada neće saznati kako se tačno i zašto desio strašan zločin. Kazao sam Goranu Džoniću da otvori dušu i prizna, a on je rekao: "Poručite im da ih nisam ja pobio", kaže advokat Zoran Vitković

Goran Džonić je izuzetno manipulativna i perfidna osoba, potpuno bezosećajna i hladna, ali pre svega veoma inteligentna. Ipak, nekako verujem da će on na kraju priznati da je pobio tročlanu porodicu Đokić, da će se možda i kod njega javiti neka vrsta saosećanja. Ako se to ne desi, verujem da će se pojaviti novi dokazi koji će naterati Džonića da počne da govori istinu. Međutim, rođaci ubijenih Đokića strahuju da možda nikada neće saznati kako se tačno i zašto desio strašan zločin.

Ide na veštačenje

Ovo nam je rekao niški advokat Zoran Vitković, koji zastupa rođake Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25), za čije ubistvo se tereti Đokićev brat od tetke Goran Džonić. Gordanina sestra Ljiljana Jović, koja živi u Švajcarskoj, kao i njena braća i otac angažovali su Vitkovića da u svojstvu punomoćnika oštećenih učestvuje u postupku protiv Džonića, kako bi saznali šta ga je nateralo da 26. septembra ubije i opljačka Đokiće.

Foto: DN Informer

Advokat Zoran Vitković

- Tokom svoje 40-godišnje sudijske i advokatske karijere nisam sreo mnogo ljudi kao što je Džonić. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu sam mu se predstavio, kazao sam mu da me je angažovala Gordanina porodica jer ih interesuje kako i zašto se dogodilo to strašno ubistvo. Predočio sam mu da je u njegovom, ali i u interesu svih koji učestvuju u postupku da otvori dušu, da bar to uradi za rodbinu žrtava - rekao je Vitković, i dodao:

Analiza

Mogu da kažem da je reč o monstruoznoj osobi, moguće sa elementima podvojene ličnosti
Zoran Vitković

- Primetio sam da je bio zatečen tim saznanjem, ali mi nikakav direktan odgovor nije dao sve dok se saslušanje nije završilo. Tek na kraju, dok smo čekali da potpišemo zapisnike, rekao mi je: "Kažite im da nisam kriv, da ih ja nisam ubio". Mogu da kažem da su i te njegove reči dokazale da je reč o manipulativnoj i bezosećajnoj osobi. Ako i dalje bude odbijao da progovori o zločinu, mogu da kažem da se radi i o monstruoznoj osobi, moguće sa elementima podvojene ličnosti, o čemu će se tokom postupka izjašnjavati i veštaci.

Komentarišući Džonićev iskaz pred tužilaštvom, Vitković ističe da je pun nelogičnosti.

- Strašno je to što su su te manipulacije dovele do hapšenja čak i njegovih sinova. Dokazano je da ni jedan ni drugi sin nemaju nikakve veze sa tim događajem, bar ne u noći ubistva. Što se tiče braće Konstantina i Kostadina Miloševića, koji su uhapšeni jer ih je Džonić optužio da su ga ucenili i da su pred njim pobili Đokiće, ne verujem u istinitost te Džonićeve izjave. Bilo je kontradikcija u toj izjavi... Nije mogao da odgovori na pitanje kako objašnjava to što je on ostao živ na mestu zločina, jer ako su ti Miloševići bili tako svirepi i prema Lidiji, kako to da su njega kao svedoka ostavili u životu - rekao je Vitković.

Dobro pripremljen

Prema njegovim rečima, mnogi Džonićevi odgovori jesu bili na granici logičke održivosti, ali veoma dobro pripremljeni, što sve ukazuje na osobu visoke inteligencije.

- Kada bi ga neko pitanje zbunilo, Džonić bi govorio opširno samo da bi sebi dao vremena da smisli direktan odgovor. Gledao sam ga netremice, jer sam sedeo naspram njega, i ono što sam primetio je manjak očekivanih reakcija, što svedoči o odsustvu svesti o odgovornosti i bezosećajnosti - zaključuje Vitković.

Podsetimo, spaljena tela Đokića nađena su 2. oktobra u jami na mestu zvanom Dudine bare u ataru sela Moravac, a istog dana u Tešici je otkriven i njihov spaljeni auto "folksvagen pasat". Dvadesetak dana kasnije uhapšeni su Goran Džonić i njegovi sinovi, kao i braća Milošević, ali svi dokazi ukazuju na to da je Džonić sam isplanirao i sproveo zločin.

Tvrdi da mu je pištolj zarđao

Advokat Zoran Vitković otkriva nam da je Goran Džonić na saslušanju u tužilaštvu tvrdio da iz njegovog pištolja "bereta" nije pucano na Đokiće.

- Kazao je da je službene pištolje, koje je imao kao pripadnik MUP i vatrogasac, vratio, a da je ilegalno nabavio oružje, navodno, radi zaštite oca i majke, deviznih penzionera. Govorio je da je to oružje bilo neispravno, zarđalo, te da se nije moglo koristiti. Međutim, poznato je da je Džonić "majstor svaštar", lako je popravljao motor koji ima stotinak delova, tako da je lako mogao da otkloni i kvar na pištolju - objašnjava Vitković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragoljub

pre 2 godine

Аха, па ће овај кoји је извршио убиство да лежи у затвору, а онај други, фини, да шета улицама града! "Подвојена личност". Није него. Адвокатска посла!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija