• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2021

16:22

BELIVUK I NJEGOVI VOJNICI OSTAJU IZA REŠETKA! Pripadnicima kriminalne grupe Velje Nevolje PRODUŽEN PRITVOR

Vesti

BELIVUK I NJEGOVI VOJNICI OSTAJU IZA REŠETKA! Pripadnicima kriminalne grupe Velje Nevolje PRODUŽEN PRITVOR

Podeli vest

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, kao i za još 23 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja se tereti za najteža krivična dela, među kojima je i pet ubistava

Trojica optuženih u ovom slučaju nisu u pritvoru, a dvoje se nalazi u kućnom pritvoru od prošlog meseca.

Pritvor je optuženima produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će uticati na svedoke, da će u kratkom roku ponoviti krivično dleo i zbog uznemirenja javnosti.

Na ovo rešenje suda okrivljen i njhovi advokati imaju pravo da u roku od tri dana izjave žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Belivuka, Miljkovića i još 28 pripadnika njihove grupe uskoro očekuje početak suđenja za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno drzanje oružja, silovanje i otmicu.

U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva. Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Foto: printscreen

 



Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije "Skaj" za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Pored Belivuka i Miljkovića ova optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritvoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević. U kućnom pritvoru su Nikola Stefanović i Slađana Sekulić.

Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Naloge za ubistva prenosili preko aplikacije Skaj

 

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije "Skaj".

Nedavno je pokrenuta istraga i za ubistvo Nikole Mitića, koja se još uvek vodi protiv Senada Rešovića.

On se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Mitića zajedno sa Belivukom, Miljkovićem i još devetoricom pripadnika grupe.

Rešović je uhapšen sredinom oktobra, kao i Dejan Mihajlović koji se sumnjiči za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već obuhvaćeno optužnicom protiv ove grupe.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija