• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2021

10:54

Korona odložila sušenje za prvo ubistvo Zemunskog klana

Vesti

Korona odložila sušenje za prvo ubistvo Zemunskog klana

Podeli vest

Suđenje dvojici nekadašnjih pripadnika "zemunskog klana" i dvojici policajaca optuzenih za razbojništvo uz kidnapovanje studenta Novaka Stevanića (22) 1997. godine, koji se nakon toga ubio odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 13. januar

Do odlaganja je došlo, jer je optuženi Goran Ristić pozitivan na kovid-19.

Na suđenju je danas trebalo da svedočci nekoliko bivših policajaca, među njima i nekadašnji zamenik šefa BIA Milorad Bracanović koji se međutim nije pojavio na suđenju.

Inače, kako je Tanjugu potvrđeno, sud još čeka bezbednosnu procenu MUP-a za nekadašnjeg svedoka saradnika tužilaštva Ljubišu Buhu Čumeta, koji je na jednom od prošlih suđenja rekao da strahuje za svoju bezbednost i da ne može da svedoči na suđenju u ovom slučaju, poznatom i kao “prva otmica zemunskog klana” u kojoj je učestvovao i pokojni Dušan Spasojević.

Optuženima se sudi za krivicno delo razbojništvo.

Optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić, kao i nekadašnji pripadnici "zemunskog klana" Nikola Bajić i Goran Ristić.

U nastavku suđenja pred Višim sudom u Beogradu biće pozvan da svedoči još jedan svedok saradnik tužilaštva, Dejan Milenković Bagzi.

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Pored optuženih i pokojnog šefa “zemunskog klana”, u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", takođe pokojni Zoran Vukojević.

Optuženi Ðajić je bio Vukojevićev kum.

Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio optuženi Ristić i potom ga predali vođi klana - Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova - prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija