• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

23.11.2021

11:34

NASTAVNIK UDARIO UČENIKA, DETE OZBILJNO POVREĐENO! Zbog sitnog nestašluka tukao je celu grupu dece, JEDNO JE PALO NA ORMAR!

Vesti

NASTAVNIK UDARIO UČENIKA, DETE OZBILJNO POVREĐENO! Zbog sitnog nestašluka tukao je celu grupu dece, JEDNO JE PALO NA ORMAR!

Podeli vest

Nezapamćeni skandal desio se u OŠ "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima gde je nastavnik I. S. udario trinaestogodišnjeg dečaka tako da je ovaj pao na orman i zadobio ozbiljnu povredu glave!

Povređeni učenik je u prisustvu majke odveden na ušivanje u Tiršovu u Beograd, a nastavnik je, kako su nam potvrdili u Ministarstvu prosvete, suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak!

 Za incident mi je ispričalo dete koje poznaje povređenog dečaka. Došao je kući sav uznemiren i rekao mi je da je nastavnik uhvatio grupicu dečaka u školskom dvorištu u nečemu što je smatrao da ne treba da rade. Uveo ih je u školu i udarao ih po glavi. Jednog dečaka je tako udario da je ovaj pao na ormar i zadobio teške povrede glave.

Kako sam čula, ima devet kopči. Ne mogu da razumem da se jedan nastavnik tako iživljava, šta god da je bilo posredi. Ljudi, to su samo deca, a prosvetni radnici bi to bolje od bilo koga drugog trebalo da znaju. U šoku sam da se može desiti da deca u školi dožive nasilje od nastavnika - ispričala je za Kurir majka jednog deteta koje ide u ovu školu.

Reagovalo Ministarstvo prosvete, nastavnik počinio nasilje

U Ministarstvu prosvete su hitno reagovali nakon informacije koju su dobili od Kurira i zahtevali od škole da dostavi odgovore. Milijana Srdić, direktorka škole OŠ "Slobodan Bajić Paja", u dopisu koji je dostavila ministarstvu potvrdila je da je do ovog užasnog incidenta došlo.

- U našoj školi se desio incident u četvrtak u prostorijama stručne službe i tom prilikom je povređen učenik iz Pećinaca. U petak je direktor obavešten o događaju. Isti dan je zakazan sastanak tima za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja radi utvrđivanja okolnosti ovog slučaja, a zakazan je i ponovni sastanak tima za ponedeljak, 22. novembar, radi prikupljanja izjava očevidaca.

Utvrđena je činjenica da je nastavnik I. S. počinio nasilje nad učenikom, kao i ostalim prisutnim učenicima (navode se inicijali tri učenika) udarivši ih ćuškom po potiljku. Tom prilikom učenik je stajao pored ormara i udario glavom o ćošak ormara, kako je i nastala povreda - posekotina u predelu obrve.

Dečaka vodili u Tiršovu na ušivanje

Svi roditelji učenika su obavešteni o ovom slučaju, a povređeni učenik je u prisustvu majke odveden kod lekara i na ušivanje u Tiršovu kliniku u Beograd - navodi direktorka u dopisu ministarstvu i dodaje da je tim za zaštitu nasilja, po utvrđivanju detalja slučaja, preporučio da se nastavnik I. S. suspenduje s posla i da se protiv njega pokrene disciplinski postupak.

Direktorka je pokrenula disciplinski postupak i suspendovala nastavnika, a o ovom slučaju obaveštena je i policijska stanica u Pećincima.

U Ministarstvu prosvete su rekli da je ministarstvo juče upoznato s procedurom, da je nastavnik suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija